Legsikeresebb évét zárta tavaly a Gránit Bank, és kiemelkedően indult az idei éve is

gránit bank
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Gránit Bank is elnyerte a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet, jelentette be Jobbágy László a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője a bank online sajtótájékoztatóján. Azt követően, hogy a Gránit Bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2020-ban, az idei évkezdet is terven felüli számokat hozott – emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a pénzintézet továbbra is a szektorátlag feletti ütemben növekszik, ez év április végén mérlegfőösszege 7 százalékkal haladja meg a 2020 év végi értéket, és mintegy 70 százalékkal a tavaly áprilisit. Adózás előtti eredménye április végén 1 milliárd forintot tett ki, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakához képest. A bankot az elmúlt időszakban elért kiváló teljesítménye alapján a kiemelkedő márkák közé választották Magyarországon, így egy éven át használhatja a Superbrands 2021 védjegyet.
Vágólapra másolva!

Megkapta a Gránit Bank a tavaly novemberben elindult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program

„kiemelkedő digitális hitelintézet" védjegyét,

jelentette be Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft ügyvezetője a bank sajtótájékoztatóján. A védjegyet a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokat nyújtó hitelintézetek kaphatják meg, ilyen szolgáltatások közé sorolta az ügyvezető a Gránit Banknál a VideóBankot, a szelfis számlanyitást, az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatásának biztosítását, kezdve a fizetési kérelemtől a QR-kódos fizetésen át, a másodlagos azonosítók rögzítéséig, valamint a banki mobilalkalmazásba integrált személyes pénzügyi menedzsert.

– mondta Jobbágy László.

A Gránit Bank applikációjának felülete Forrás: Gránit Bank

A bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2020-ban, a jó hír azonban az, hogy az idei évkezdet is terven felüli számokat hozott

– emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a bank továbbra is a szektorátlag feletti ütemben növekszik: ez évi április végi mérlegfőösszege 7 százalékkal haladja meg a 2020 végi adatot és 72 százalékkal az előző év április végit. A növekedés motorja az erős ütemben növekvő ügyfél betétállomány.

A bank adózás előtti eredmény április végén meghaladta az 1 milliárd forintot, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakában elértnek.

A tovább erősödő profitabilitás a hitelek és értékpapírok növekvő állományán elért kamatbevételnek, a hitelportfólió kiváló minőségének – az NPL ráta 0,03 százalék – és a bevételeknél lényegesen kisebb ütemben növekvő működési költségnek köszönhető.

A Gránit Bank lakossági és vállalati ügyfelek közel 80 ezer számláját kezeli, az alapításától kezdve éves átlagban 76 százalékkal nőtt ezen állomány, ami a tavaly április végi adathoz viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent.

Az ügyfélbetétállomány közel 400 milliárd forintot ért el a negyedik hónap végén, amely 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. A bank lakossági és vállalati eszközállománya is jelentős mértékben, 23 százalékkal bővült tavaly április óta: a hitelekkel és kötvényekkel együttes érték meghaladja a 230 milliárd forintot.

Az innovációs ütem sem hagyott alább, idén a hitelezési folyamatok digitalizálása van a fókuszban – hangsúlyozta Hegedüs Éva, példaként a babaváró kölcsön esetében 100 százalékosan elektronikus csatornára terelt hiteligénylést és a VideóBankban való szerződéskötést, valamint a piaci jelzáloghitel 5 perces online előbírálatát és a digitális ügyfélfiókban benyújtható hitelkérelmet emelte ki.

Erősen indult a Gránit Bank idei éve Forrás: Gránit Bank

A bank teljesítményét idén is több kiemelkedő szakmai elismerés kísérte, ezek közé sorolják a megkapott kiemelkedő digitális hitelintézet védjegy mellett azt is, hogy a Gránit Bank is bekerült a kiváló magyar márkák közé, és egy éven át használhatja a Superbrands védjegyet.

„Hiszünk az összefogás erejében, és ezért a jelenlegi rendkívüli helyzetben a Bank is kiszélesíti társadalmi felelősségvállalási programját" – hangsúlyozta Hegedüs Éva, bemutatva a bank új, kifejezetten az egészségügyi dolgozókra szabott, akár egy életen át havidíjmentes bankszámláját, amelyhez – az Állami Nyomda díjelengedése nyomán – ingyenes dombornyomott bankkártya kapcsolódik.

A Gránit Hős számlacsomagot azért hozták létre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató - hogy

saját eszközeivel, szolgáltatásának minőségével fejezhesse ki az egészségügyi dolgozók iránt érzett szolidaritását, támogatását és mindenekfelett az összes banki munkatárs háláját az emberfeletti, áldozatos munkáért.

Illusztráció Forrás: Gránit Bank

A számlacsomag kiemelkedik az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül, az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, ingyenes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.