A Momentum minden áron védi a Gyurcsány-párti háziorvos gyanús szerződéseit

Vágólapra másolva!
Komáromi Zoltán megbízásaival kapcsolatos adatigénylésünkre adott válaszában Soproni Tamás rossz szervezetet tüntetett fel adatkezelőként - derül ki a Terézvárosi Gondozó Szolgálat válaszából. A baloldali polgármester ezzel egyértelműen lassította az adatok kiadását, hiszen válaszát követően rossz helyen érdeklődtünk a Komáromi-szerződések felől. A pesti kerületben is beérett a baloldali összefogás: Gyurcsány Ferenc egészségügyi szakpolitikusát ilyen formában próbálja meg segíteni a Momentum.
Vágólapra másolva!

A napokban számoltunk be róla, hogy közérdekű adatigénylésünk következtében komoly kommunikációs zavar alakult ki a terézvárosi bürokráciában. Azt szerettük volna megtudni, hogy a VI. kerületi önkormányzat 2015 óta hány alkalommal, mikor és milyen formában foglalkoztatta Komáromi Zoltánt, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusát.

Soproni Tamás momentumos polgármester május elején megküldött válaszában azt írta, hogy Komáromi az önkormányzat által alapított Terézvárosi Gondozó Szolgálat rendelőjében dolgozik. Egyúttal azt is kiemelte, hogy az adatigénylés teljesítése érdekében megkereste a szervezet igazgatóját. A momentumos polgármester még azt is hozzátette, amennyiben ki akarjuk kérni Komáromi szerződéseit, forduljunk egyenesen hozzájuk

Soproni Tamás, Terézváros baloldali polgármestere Forrás: Facebook/Soproni Tamás

Ezt megtettük, azonban az intézmény vezetője meglepő módon arról tájékoztatott minket, hogy 2015 után nem álltak szerződéses kapcsolatban Komáromival. Ez nem kicsi ellentmondás, hiszen amíg a baloldali polgármester azt állította, hogy a Terézvárosi Gondozó Szolgálat az adatgazda, addig az általa felügyelt szervezet cáfolta ezt.

Így futottunk még egy kört a Terézvárosi Gondozó Szolgálatnál: újabb levelünkben mellékeltük Soproni korábbi válaszát, és arra kértük őket, hogy a polgármester iránymutatásainak megfelelően adják ki a szerződéseket. Az egészségügyi szervezet azonban ismét cáfolt, és a korábbiaknál konkrétabban azt írta, hogy

Magyarán közérdekű adatigénylésünkre adott válaszában Soproni Tamás hibásan jelölte meg az adatkezelő szervezetet. Ezzel egyértelműen lassította az adatok kiadását, hiszen válaszát követően nem a megfelelő helyen "kopogtattunk".

Cikkünk megjelenése előtt Czermann Imre, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) igazgatója levelében arról tájékoztatta az Origót, hogy valóban szerződéses viszonyban állnak Komáromival. Ugyanakkor a szerződéseket nem mellékelte.

Majd legközelebb.