Jogosítvány nélkül okozott balesetet egy férfi Kiskunhalason

A rendőrség helyszíni fotója.
A rendőrség helyszíni fotója.
Vágólapra másolva!
Év elején történt a baleset Kiskunhalason, amiben két autó ütközött össze egy kereszteződésben. A kék autó sofőrje nem vette figyelembe, hogy a vele szemből érkező autónak is zöld jelzést mutatott a lámpa, amikor balra akart kanyarodni előtte.
Vágólapra másolva!

Január 14-én este egy 35 éves mélykúti férfi balesetet okozott Kiskunhalason, amikor

egy kereszteződésben, balra kanyarodása közben nem adott elsőbbséget az egyenesen haladó autónak.

A mélykúti férfi a lámpa zöld jelzése alapján akart elkanyarodni, de nem vette figyelembe, hogy a szemből érkező autónak szintén zöld jelzést mutatott a lámpa.

A rendőrség helyszíni fotója. Forrás: police.hu

A két autó a kereszteződés közepén ütközött össze, ami során

a piros autót vezető 53 éves nő súlyosan megsérült.

Mindkét autóban jelentős anyagi kár keletkezett. A férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező férfi elismerte a felelősségét. A helyszíni szemle során felmerült, hogy a mélykúti férfi több szabálysértést is elkövetett:

nem volt érvényes jogosítványa, nem volt kötelező biztosítás kötve az autóra, valamint a jobb első gumiabroncsa alkalmatlan volt a közlekedésre.

A közlekedésre alkalmatlan gumiabroncs. Forrás: police.hu

A gondatlan tulajdonos ellen ezek miatt külön eljárás indult.

Az ügyben a nyomozást a rendőrök lezárták és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.