A kiállított focista saját magát okolja Hollandia sokkoló kiesése miatt

Horizontal
Netherlands' defender Matthijs de Ligt (R) walks off the pitch after a red card during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between the Netherlands and the Czech Republic at Puskas Arena in Budapest on June 27, 2021. (Photo by BERNADETT SZABO / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 2-0-ra kikapott Csehországtól és kiesett. A mérkőzés 55. percében kiállított hátvéd, Matthijs De Ligt úgy véli, hatalmasat hibázott és a piros lapja miatt kellett búcsúznia Hollandiának a tornától.
Vágólapra másolva!

Az Eb egyik esélyesének tartott Hollandia óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott Csehországtól a Puskás Arénában, és búcsúzott a tornától. Az egész meccsen saját magukhoz képest gyengén játszó hollandok Matthijs De Ligt kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a második félidőben, és utána kapták mindkét gólt.

A Juventus játékosa egy döntő szituációban elcsúszott, és a gólhelyzetben kilépő Patrik Schick elől kézzel ütötte el a labdát.

A játékvezető először a sárga lapot mutatta fel a hátvédnek, majd a videobírós felvételek alapján módosított és kiállította a nagyot hibázó futballistát.

mondta De Ligt.

De Ligt kiállítása sokba került Hollandiának Forrás: UEFA via Getty Images/Angel Martinez

tette hozzá a 21 éves labdarúgó.

A FourFourTwo megírta, hogy a hollandok edzője, Frank De Boer is önkritikusan értékelt. A szövetségi kapitány vállalja a felelősséget, de még nem tudja, hogyan alakul a jövője.

"Én vagyok a felelős, csak engem lehet hibáztatni. Muszáj lesz a tükörbe néznem" - mondta az edző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!