Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Magyar kezdeményezésre, öt évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a Visegrádi Szabadalmi Intézetet (VSZI). A négy visegrádi ország, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia a szabadalmi együttműködés körében, kormányközi szervezetként hozta létre a szervezetet.
Vágólapra másolva!

Az intézet működésével kedvező feltételeket teremt a régió azon feltalálói és vállalkozásai számára, akik a világ 153 országára kiterjedő szabadalmi együttműködési megállapodás rendszerét (PCT) veszik igénybe.

A VSZI-hez hasonló szervezetből 23 van a világon.

A VSZI 2016. július 1-jén kezdte meg működését, mint nemzetközi kutatási és elővizsgálati szerv, amely lehetőséget nyújt arra is, hogy a résztvevő országok szabadalmi bejelentői, feltalálói anyanyelvükön indíthassák meg a nemzetközi szabadalmi bejelentést, illetve az eljárás során felvetődő kérdésekre is anyanyelvükön kaphassanak választ.

Az oltalomképességre vonatkozó nemzetközi kutatási és vizsgálati jelentések, az igénybe vehető díjkedvezmények révén a nemzetközi jogszerzés területén költséghatékonyabbak is.

A benyújtott szabadalmak számát tekintve jól érzékelhető, hogy a vállalkozások aktívabbak voltak a pandémia idején, és ez a növekvő bejelentési kedv remélhetőleg a VSZI számaiban is megmutatkozik majd.

Az öt éves évforduló kapcsán a VSZI július 7-én online szakmai konferenciát szervez, amelynek célja, hogy bemutassa az intézet nyújtotta lehetőségeket és felhívja a figyelmet a szabadalmaztatásban rejlő lehetőségekre.

Forrás: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről