Ezúttal is legyőzhetetlennek tűnnek az amerikai női pólósok

Team USA Water Polo Practice Session GettyImageRank2 the olympic games water polo Horizontal SPORT SUMMER OLYMPIC GAMES
LOS ALAMITOS, CALIFORNIA - FEBRUARY 23: Amanda Longan #13 of USA Women's Waterpolo prepares to make a save during practice on February 23, 2021 in Los Alamitos, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP (Photo by Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kevés olyan sportág van, ahol egyértelmű esélyeseket lehet megnevezni a tokiói olimpián, de az amerikai női vízilabda-válogatott egyértelműen ilyen.
Vágólapra másolva!

Adam Krikorian szövetségi kapitány csapata 2012-ben Londonban még komolyabb ellenállásba ütközve (a magyar csapatot például csak egy góllal verte a csoportban, míg a spanyolokkal döntetlent játszott), négy évvel később Rio de Janeiróban azonban már ellentmondást nem tűrve nyerte meg az olimpiát.

A rengeteg időt együtt töltő, hihetetlenül összeszokott csapat ezúttal is a torna első számú esélyese, talán csak az amerikai női kosárlabda-válogatott emelkedik ki annyira a mezőnyből, mint Maggie Steffensék. Az amerikai csapat legutóbb 2020. január 16-án kapott ki, akkor Brisbane-ben 10-9-re nyertek az ausztrálok. Az a vereség egy egészen elképesztő, 69 meccses veretlenségi sorozatot zárt le. Apró érdekesség, hogy a sorozatot 2018. április 2. után kezdték építeni, miután kikaptak ugyancsak az ausztráloktól.

Nem lesz könnyű bevenni az amerikaiak kapuját Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Sean M. Haffey

De vissza 2021-be! A tavaly januári vereség óta az amerikai csapat ismét csak verhetetlen formában pólózik, és egy 17 mérkőzéses győzelmi szériával érkezik Tokióba. Jegyezzük meg, hogy ebből a 17 sikerből ötöt is a mieink ellen arattak: május végén, június elején négy felkészülési mérkőzésen verték meg Bíró Attila csapatát, míg június 19-én a Világliga szuperdöntőjében győzték le Keszthelyi Ritáékat.

Miután a két csapat egy csoportban szerepel az olimpián, így július 28-án magyar idő szerint reggel 7 órától máris lehetőségünk lesz töreleszteni.