Továbbra is komoly veszélyt jelent a kínai férfi, aki halálra szurkált egy nőt a Honvédkórházban

Budapest, kórház, szurkálás, VI. kerület, Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelye
Vágólapra másolva!
Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben maradhat az a kínai férfi, aki a gyanú szerint megölt egy altatásban lévő beteget a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén. Egy másik beteget, egy ápolót és egy biztonsági őrt is megsebesített. A most elkészült szakértői vélemény szerint az elmeállapota továbbra is kóros, így pedig nem zárható ki, hogy ha szabadon engedik, újabb hasonló támadást követ el. Ezért a további kezelését rendelhetik el.
Vágólapra másolva!

A 37 éves kínai férfi március közepén kezdett ámokfutásba a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén. Két másik betegre is rátámadt, az egyiküket,

egy altatásban lévő, így védekezésre képtelen nőt, egy sebészeti ollóval olyan súlyosan megszurkálta, hogy az azonnali orvosi segítség ellenére a nő néhány nappal később belehalt a sérülésekbe.

Az ámokfutó egy ápolónőt is megtámadott, és a kórház egyik biztonsági őrét is megsebesítette.

A bíróság a támadás után elrendelte a letartóztatását, amit később meg is hosszabbítottak. De nem börtönbe, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben került.

Közben elkészült az elmeorvos szakértői véleménye, amely szerint

a férfi jelenleg kóros elmeállapotú, a bűnismétlés veszélye jelenleg fennáll.

A vélemény szerint a szakértői megfigyelése továbbra is szükséges és indokolt, ezért az ügyészség indítványozta, hogy azt hosszabbítsák meg. Erről a bíróság még ma dönthet.