Az unokái szeme láttára lett rosszul Németh Lajos

Németh Lajos meteorológus ad interjút Apats Gábornak 2016 február 2-án Németh Lajos meteorológus ad interjút Apats Gábornak 2016 február 2-án
Németh Lajos meteorológus ad interjút Apats Gábornak 2016 február 2-án
Vágólapra másolva!
Németh Lajos három éve, 68 évesen rosszul lett egy családi rendezvényen, azóta visszavett a tempóból. 
Vágólapra másolva!

Németh Lajos meteorológus a Borsnak adott interjút, ott mesélt egy három évvel ezelőtti rosszullétéről is, amiről egyébként évekig nem akart beszélni.

Németh Lajos Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Három évvel ezelőtt rosszul lettem a kertben, világos nappal sötétedést és csillagokat láttam. Tombolt a hőség, ráadásul itt volt mind az öt unokánk. Túlhajszoltam magam a gyerekekkel való ökörködésben. 68 évesen jelzett a motor, hogy ne 160-nal, csak 150-nel hajtsak. A balatonfüredi kórházba vittek, ahol az orvosok mindent megtettek értem, de erről két évig nem beszéltem, a magánügyemnek tekintettem. Megfelelő orvosi kontrollal élem az életemet, gyógyszereket szedek a szívritmuszavarra. Ez is egyfajta jelzés volt az égiektől. Azóta sokkal jobban vigyázok magamra" – mondta.

"Az idő múlását megállítani nem lehet, de az abból adódó negatív következményeket aktív, egészséges életmóddal megelőzni igen. 40 éves koromig olyan családapaként léteztem, aki semmit nem mozgott, csak később épült be az életembe a sport. Az 50. születésnapomon lefutottam a 42 kilométeres maratont. Nem biztos, hogy a Bali-szigeteken ennyire élménydúsra sikeredett volna a szülinapom" – tette hozzá.