Augusztusban jöhet a Radeon RX 6600

amd radeon ryzen dr lisa su
A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák
Vágólapra másolva!
Notebookok után az asztali számítógépekbe is megérkezik a grafikus vezérlő.
Vágólapra másolva!

Kisebb csalódást okozott június közepén az AMD, a megfizethetőbb megoldások iránt érdeklődő gamereket elszomorítva csak a Radeon RX 6600 videovezérlőjének laptopos verzióját mutatta be. Persze a videokártyák őrült árai miatt ennek csekély jelentősége van, minden ténylegesen kapható termék minimum 50%-kal drágább az ajánlott fogyasztói áránál, így a szűk büdzséből gazdálkodó vevők jelenleg csak használtan képesek olyan grafikus vezérlőt vásárolni, amiért megéri pénzt adni.

Egyventilátoros hűtésekre lehet számítani a referencia AMD Radeon RX 6600 videokártyák esetében Forrás: AMD

A Fudzilla értesülései szerint az AMD a nagyon közeli jövőben ki fogja köszörülni a csorbát, papíron augusztus 12-én kerülhet majd piacra az asztali számítógépes Radeon RX 6600 és Radeon RX 6600 XT. Ezek a laptopos modellben is használt, RDNA2 architektúrás Navi 23 GPU-t használják, ilyen sorrendben 1792 és 2048 stream processzorral. A sima változat elméletileg 4 GB és 8 GB GDDR6 videómemóriával is elérhető lesz, míg az XT modell csak 8 GB GDDR6-tal válhat elérhetővé.

A termékek várhatóan kiválóak lesznek Full HD-s játékra, egyes esetekben 2560×1440 pixel mellett is képesek lehetnek hozni a 60 képkockás sebességet az újabb játékokban. Az ajánlott fogyasztói áraik valószínűleg 300-400 dollár között mozognak majd, míg a tényleges kereskedelmi áraik borítékolhatóan másik ligában lesznek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!