Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Patricia Petibon és Lawrence Brownlee ad szabadtéri koncertet az Eiffel Műhelyház parkjában

Vágólapra másolva!
Patricia Petibon francia koloratúrszoprán és Lawrence Brownlee amerikai bel canto tenor ad szabadtéri koncertet a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának parkjában augusztus 21-én.
Vágólapra másolva!

A két operasztár fellépését magyar énekesek gálája kíséri az Opera Zenekar és Énekkar közreműködésével. A koncert része az Opera Adódjatok össze! jótékonysági napjának, amely a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért számára szervez gyűjtést - olvasható a Magyar Állami Operaház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az eseményen beszédet mond Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Patricia Petibon mintegy negyedszázados pályafutása alatt a legsokoldalúbb szopránok között vált ismertté. Repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed, és kiemelt helyet foglalnak el benne a francia operairodalom mellett Mozart, Verdi és spanyol dalszerzők művei. Barcelonától Bécsig, Párizstól Milánóig a legrangosabb operaházakban láthatta a közönség.

Lawrence Brownlee 2002-ben a Virginiai Operában debütált A sevillai borbély Almaviva grófjaként, csaknem 20 éves pályafutása során a New York-i Metropolitantől a Bécsi Állami Operaházig több rangos dalszínházban megformálta a szerepet.

Az elmúlt évtizedben elsősorban a bel canto, ezen belül is Rossini és Donizetti művei váltak a lírai tenor védjegyévé. Visszatérő vendége az Egyesült Államok és Nyugat-Európa vezető operaházainak.

A koncerten mindkét művész ízelítőt ad legkedvesebb szerepeiből, így elhangoznak többek között a Faust, Az ezred lánya, a Rigoletto, a Traviata és Massenet Manonjának részletei, emellett az énekesek európai és amerikai szerzők dalaiból is válogatnak.

A koncert első felében - hasonlóan Jonas Kaufmann hagyományteremtő, 2020-as koncertjéhez - ezúttal is magyar művészeké a főszerep, akik Bizet, Erkel, Gershwin, Mozart, Puccini, ifj. Johann Strauss és Verdi népszerű operaslágereivel várják a közönséget.

Fellép Ádám Zsuzsanna, Bakonyi Marcell, Fokanov Anatolij, Fürjes Anna Csenge, Horti Lilla, Kelemen Zoltán, Kriszta Kinga, Mester Viktória, Pataky Dániel, Rőser Orsolya Hajnalka, Sáfár Orsolya és Szemerédy Károly. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám, valamint Tóth Sámuel Csaba vezényli.

A gálakoncert alkalmat ad arra, hogy az Opera társadalmi felelősségvállalása jegyében a Regőczi Alapítvánnyal partnerségben felhívja a figyelmet a koronavírus-járvány árváinak támogatására, amelyre az intézmény a helyszínen lehetőséget is biztosít - olvasható a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről