Megöltek negyven tálib fegyverest Afganisztánban

MILITARY WAR ASIA Horizontal panoramic
Images released by the Afghan Air Force (AAF) shows aerial view of alleged Taliban?s gathering in east of Lashkargar city on Aug 5, 2021. 30 terrorists including their senior commanders had gathered in this place, according to Afghanistan Ministry of Defense. (AAF/EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Az afgán kormánycsapatok negyven tálib fegyveressel végeztek, köztük a szélsőségesek egyik jelentős parancsnokával a dél-afganisztáni Hilmend tartományban - közölte a hadsereg pénteken.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint harci repülőgépek csütörtökön egy tálib gyűlést támadtak meg Laskargáhban, a tartomány székhelyén.

A légitámadásban meghalt Mavlavi Mubarak, a tálibok Vörös Hadsereg nevű egységének parancsnoka.

Laskargáh heves harcok helyszíne volt az elmúlt hetekben. A kormányerők tisztogató hadműveleteket indítottak a területen, miután tálib fegyveresek jelentések szerint ellenőrzésük alá vonták Hilmend tartomány nagy részét.

Az afgán légierő felvétele a légitámadás helyszínéről Laskargáhban 2021. augusztus 5-én Forrás: AFP

A régió jelentőségét az adja, hogy ez a közép-ázsiai ország legnagyobb területű tartománya, emellett határos Pakisztánnal és további öt másik afgán tartománnyal.