Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely összeomlása folytatódik

dugó, Blaha, Blaha Lujza tér, Lujza, közlekedés, autó, torlódás, forgalom, reggel, 2021.08.09
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, amióta Gyurcsány Ferenc kiválasztotta a baloldali előválasztási bohózat győztesének, folyamatos hazugságspirálban van. Budapest baloldali főpolgármestere nem mondott igazat a nyelvtudásáról, nemzetközi kapcsolatairól, a hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságról, valamint az illegális bevándorlók betelepítéséről sem. Ezek összefüggnek azzal is, hogy Karácsony már egyáltalán nem is foglalkozik Budapest ügyeivel, tehetetlenül nézi, ahogy összeomlik körülötte a város, most éppen a közlekedés.  
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely még májusban jelentette be, hogy elindul a Gyurcsány-show-ban. A bukott miniszterelnök már rég eldöntötte, hogy a budapesti főpolgármesternek kell a miniszterelnök-jelöltnek lennie, Karácsony azóta teljes hazugságpirálban van. A legújabb hazugsága a múlt hét utolsó napjaiból az, hogy még csak most regisztráltatta magát az előválasztási komédiára.

Karácsony azonban nem először kerül olyan helyzetbe, hogy képtelen elmondani az igazat.

Karácsony már a 2018-as kampányban sem mondott igazat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hazugsággal indította Karácsony Gergely 2018-ban az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként az országgyűlési választási kampányát is, amikor a pártja honlapján közzétett bemutatkozásában azt állította, hogy 2007-ben az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett.

A jelenlegi főpolgármester akkori állítását cáfolja, hogy egyrészt csak 2007-ben kezdte meg a tanulmányait az említett intézményben.

Másrészt

A TUDOMÁNYOS FOKOZAT MEGSZERZÉSÉHEZ KÉT NYELVVIZSGA IS SZÜKSÉGES, AZONBAN A BALOLDAL ÚJFENT LEHETSÉGES MINISZTERELNÖK-JELÖLTJÉRŐL AZÓTA KIDERÜLT, HOGY NINCS EGYETLEN NYELVVIZSGÁJA SEM.

A lektorátusi papír ugyanis nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai előírnak. Karácsony később sem fejezte be a képzést, egyrészt a politikai életben történő feltűnése, másrészt a képzés teljesítéséhez szükséges szigorú nyelvvizsga-követelmények hiánya miatt.

Botrányos nyelvtudására akkor is fény derült, amikor a Deutsche Welle riportere angolul akarta kérdezni. Akkor azzal hárították el a tudósítót, hogy majd a következő napokban Karácsony angol nyelven tart nemzetközi sajtótájékoztatót. Ez természetesen azóta sem történt meg. Annyival elintézték az egészet, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kiadott egy közleményt, miszerint volt ugyan egy zártkörű „sajtó-háttérbeszélgetés", de azon természetesen egyetlen magyar újságíró sem vehetett részt.

Az már csak ráadás, hogy a fenti hiányosságok miatt

KARÁCSONY ADJUNKTUSI PÁLYAÍVE IS TÖBB MINT FURCSA,

amivel a Magyar Nemzet részletesen foglalkozott. Egy másik doktori iskolába is jelentkezett Karácsony, amit szintén nem fejezett be.

Karácsony Gyurcsány irányítása alatt áll

Karácsony, mivel Gyurcsány-jelöltje, ezért arról sem beszélhetett, hogy mit gondol az őszödi beszédről. Az őszödi beszéd 15. évfordulóján kérdéseket küldtünk a főpolgármesternek. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mai fejjel hogyan értékeli a másfél évtizeddel ezelőtti történéseket. Mint ismert, Karácsony Gergely a Gyurcsány-rendszer nagy nyertesei közé tartozott: ebben az időszakban a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai tanácsadójaként kimagasló fizetést vihetett haza, nem mellesleg családi cégével sorra nyerte az állami megbízásokat. Arról nem is beszélve, hogy a Mediántól, ahol kutatási igazgató volt, szintén komoly összeget kapott.

Bár a válasz sokakat érdekelt volna, Karácsony figyelmen kívül hagyta megkeresésünket. Feltehetően nem véletlenül, hiszen ekkorra már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány Ferenc őt szánja a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének.

Karácsony kiállt a migránsok mellett

Augusztus elején Karácsony nyilatkozott egy német lapnak, és az interjúban kérdésre válaszolva véletlenül elszólta magát: azt mondta, a migránsok jogaiért ténykednének kormányra kerülve, ezt azonban nem fogják kiírni a plakátokra, mert tudják, hogy úgy nem lehet nyerni. Vagyis

TUDJÁK, HOGY A MAGYAROK ÉRDEKEI ELLEN CSELEKEDNÉNEK.

Így újra aktuálisak lettek a kérdéseink, ezért tettünk még egy próbát, hátha a DK elnökének utasításait maximálisan követő főpolgármester most már elmondja véleményét, és megtudjuk, mit gondol főnökének országos botrányt kiváltó hazugságbeszédéről. Választ azonban ezúttal sem kaptunk, amivel bebizonyosodott,

KARÁCSONY NEM MER BESZÉLNI GYURCSÁNYRÓL, KÖZBEN AZONBAN KÖVETNÉ A HAZUGSÁGOKRA ALAPULÓ POLITIKÁJÁT.

A migránsok jogai mellett is kiállt Karácsony (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Senki nem veszi komolyan Karácsonyt

Karácsonyról korábban az derült ki, hogy egyetlen európai miniszterelnökkel sem találkozott, pedig azt állította, hogy többekkel is találkozót szervezett. Úgy tűnik, hogy senki sem veszi komolyan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt jelöltjét, pedig Karácsony korábban az Indexnek még azt nyilatkozta, hogy nincs olyan nemzetközi kapcsolatrendszere baloldali politikusnak Magyarországon, mint amilyen neki van.

Összeomlott Budapest közlekedése

Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati választási kampányban egy élhető várost ígért, de ezzel szemben teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Bár augusztus eleje a szabadságolások csúcspontja, Budapest közlekedése mégis teljesen összeomlott a héten. Ezen a héten minden nap a nyári hónapokban korábban nem tapasztalt dugók és torlódások jöttek létre a főváros különböző pontjain.

MINDENNEK LEGFŐBB OKA, HOGY KARÁCSONYÉK 2019 ÓTA GYAKORLATILAG SEMMIT SEM CSINÁLTAK, ÉS A FELÚJÍTÁSOKAT EGY IDŐBEN INDÍTOTTÁK EL.

Budapest tömegközlekedése összeomlott Karácsony alatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Miközben Budapest közlekedése folyamatosan összeomlik, addig Karácsony Gergely a Gyurcsány-show-ban ráosztott szerepet játszva próbálja elterelni a figyelmet arról a káoszról, amit ő maga teremtett. A fővárosi közlekedési káoszt csak növelte, hogy július 24-től augusztus 22-ig a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

MIVEL A 3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATAI MELLETT MEGKEZDŐDÖTT A PESTI ALSÓ RAKPART, A LÁNCHÍD ÉS A BLAHA LUJZA TÉR FELÚJÍTÁSA,


valamint több helyütt utakat és autósávokat zártak le, a munkálatok miatt esély sincs a menekülő útvonalak igénybevételére, ugyanis Budapest teljes belső része dugókban áll. Mindezt nehezítette az újabb buszsávok kijelölése és az autósávok elvétele.

Újabb botrányt okozna Karácsony

A Lánchíd minimum két és fél évig tartó felújítása, továbbá az idei év végéig tartó egyes munkálatok, azaz a gyalogossétány kialakítása a Pesti rakparton, a Hegyalja út felújítása, a Batthyány tér buszparkolóinak áttelepítése, és végül a Blaha Lujza téri felújítás, illetve az aluljáró födémszerkezetének szigetelése (ami a legoptimistább jóslatok szerint is 2022 végéig fog tartani) olyan fő csomópontok lezárását és szűkítését jelentik, amelyek külön-külön is komoly problémát okoznának a közlekedésben.

A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÁOSZT CSAK TOVÁBB NÖVELNÉ, HOGYHA MEGVALÓSULNA AZ A TERV, AMELY SZERINT MÁR 2022-BEN EL KELL KEZDENI AZ ELAVULT DÍZELAUTÓK KITILTÁSÁT A FŐVÁROSBÓL.

Tovább növelné a káoszt Karácsony Fotó: Csudai Sándor - Origo

Először a védett övezetekben, majd a Nagykörút és a budai körút által határolt területen, végül pedig a fővárosban 2024-ben már csak Euro 4-esnél, 2026-ban pedig csak Euro 5-ösnél jobb besorolású dízelautókkal lehessen közlekedni. A javaslat szerint a helyi lakosok 2022 júliusáig regisztrált autói átmenetileg mentesülnének a korlátozás alól. A főpolgármester pár nappal ezelőtt jelezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés még idén dönthet arról, hogy mikor vezetik ki a korszerűtlen besorolású autókat Budapesten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről