Az Apple és a Google is felsült a vietnámi gyártással

tim cook apple iphone 8
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak máshol már gyártott termékeket tudnak előállítani az országban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években politikai komplikációk és gazdasági okok miatt a legnagyobb techcégek egy része megkezdte a gyártásának Kínából való részleges vagy teljes elköltöztetését, a jövőben elsősorban Vietnámban és Indiában szeretnék összeszereltetni a termékeiket. Az érintett vállalatok között az Apple és a Google is megtalálhatóak, ám az elmúlt hónapokban alaposan felsültek, a terveikkel ellentétben mégsem képesek ott megkezdeni a vadiúj hardverek összeállítását.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: Tim Cook / Twitter

A Nikkei Asia értesülései szerint a sikertelenség fő oka, hogy a teljes ellátási láncban égető hiány van a megfelelő ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező mérnökökből. A gondot külföldi munkavállalókkal kívánták orvosolni a gyártók és a beszállítók, azonban a koronavírus terjedésének féken tartása érdekében az ország vezetése egyre szigorodó feltételekhez köti a határátlépéseket, így nem sikerül őket bejuttatni Vietnámba.

A helyzet rendeződéséig a gyártók csak olyan termékek gyártását tudják megkezdeni az országban, amelyek valahol máshol már tömegtermelésbe kerültek, elvégezték az ezzel kapcsolatos munkát a Vietnámból hiányzó mérnökök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!