Ed Sheerannek négy évig nem volt mobilja, csak a járvány miatt vett egyet

Ed Sheeran
Vágólapra másolva!
Ed Sheeran négy évig mobiltelefon nélkül élt, csak e-mailben lehetett elérni – a járvány miatt azonban szerzett egy régi készüléket.
Vágólapra másolva!

Ed Sheeran a külföldi utazásai után karanténba kényszerült otthon, az Egyesült Királyságban, és négy év után csak azért vett egy mobiltelefont, hogy az NHS, vagyis a nemzeti egyészségügyi szolgálat munkatársai kapcsolatba tudjanak lépni vele.

Ed Sheeran Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Ian Gavan

"A kormány hívna, de nincs telefonom, amin hívhatna – elég kényelmetlen helyzet" – indokolta az énekes egy podcastben, hogy miért vett egy régi készüléket. Így is aggódik egyébként, hogy a telefonon keresztül követni tudják a mozgását, egy negatív PCR-teszt után ugyanis öt nap után elhagyta a házat, és fél órán belül már hívták is az NHS-től, hogy merre jár. Persze az is lehet, hogy valamelyik szomszédja értesítette a hatóságokat, de Sheeran egyébként a protokollnak megfelelően járt el, nem szegte meg a karantén szabályait.

Az énekesnek a mobiltelefonból 2017-ben lett elege, azóta csak e-mailben lehetett elérni. Most is csak egy alapvető készüléket, egy Nokia 3310-est vett 60 fontért – nagyjából 25 ezer forintért –, a közösségi médiát továbbra sem használja.