LMBTQ-emoji névmások használatára buzdít egy baloldali tiktokker

Vágólapra másolva!
A videó készítőjének magyarázata szerint ma már mindenkinek ismernie kellene az "emoji névmásokat", mivel a használatuk nélkülözhetetlen – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség az LGBTA Wiki nevű amerikai LMBTQ-portálra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az emoji névmásokat az újfajta névmások megalkotása után találták ki annak érdekében, hogy még gendersemlegesebben lehessen használni a nyelvet az online térben. Hasonlóan a főnevekhez, a névmásokat is hangulatjelekkel helyettesítik.

Többen azért választják a piktogramok ilyen használatát, mert úgy érzik, hogy az adott emoji leírja őket, vagy pedig valamilyen formában tükrözi a (választott) nemüket.

Az LMBTQ-emojit használóknak már saját zászlójuk is van, amely alább látható.

Forrás: V4NA

Ezeket a névmásokat kizárólag szöveges alapú kommunikációra lehet használni, nem lehet velük szóbeli kijelentéseket tenni vagy mondatokat kimondani. A legtöbb emoji névmás mellé alternatív névmások használatát is ajánlják az egyértelműség elérése érdekében, és azért, hogy a hangulatjelnévmások használatát nem ismerő emberek, akikkel így próbálnak írásban beszélgetni, ne higgyék azt, hogy egy főnevet helyettesítettek az adott piktogrammal.

Példaként, ha valaki a "toll/ceruza" emojit kívánja névmásként használni, akkor mellé ajánlott a pen/penself alternatív névmást oda illeszteni annak érdekében, hogy mindenkinek egyértelművé váljon, hogy mi a hangulatjel szövegbéli jelentése.

Egy baloldali amerikai tiktokker bemutatta ezeket az LMBTQ-névmásokat.

A hozzászólók nagy része nem fogadta kitörő örömmel az új nyelvtani elképzeléseket. Volt, aki bejegyzésében azt írta,

Egy másik kommentáló szerint pedig