Most rögtön kell 200 ezer munkás a Foxconnak

apple iphone javítás szervizelés műhely elektronika
Európába is megérkezett a független iPhone-javítási program
Vágólapra másolva!
Heteken belül teljes gőzre kell kapcsolnia az iPhone 13 gyártásának.
Vágólapra másolva!

Kínai sajtóbeszámolók alapján kezdetét vette a Foxconnál az évi rendszeres káosz, szeptember végéig vállalat csak a kínai Csengcsou városában lévő gyárába 200 ezer munkást szeretne felvenni. Ennek okát a szeptemberben bemutatkozó iPhone 13 mobilcsalád jelenti: a kérdéses üzem a világ legnagyobb iPhone-gyára, teljes kapacitással való dübörgés esetén napi 500 ezer készülék legyártására képes, miközben 350 ezer főnek ad munkát a futószalagok mellett.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

Az informálisan „iPhone-városnak" hívott üzem vezetője a helyi televíziónak nyilatkozva azt állította, hogy a gyárban mindig a munkaerőhiány jelenti a szűk keresztmetszetet, azonban biztos benne, hogy a következő néhány hét során sikerül felbérelni a hiányzó 200 ezer munkást. A Foxconn állami segítséget is kap ebben, számos környékbeli önkormányzat buszokkal utaztatja a gyár kapuja elé a munkát vállalni kívánó lakosokat, a hírek szerint jelenleg olyan száz jármű vesz részt a műveletben.

A munkások felvételét a koronavírus terjedésének fékezése érdekében hozott, drákói szigorú intézkedések is hátráltatják.

Dan Ives, a Wedbush Securities befektetőcég vezérigazgatója idén júniusban azt állította, hogy az idei második negyedévben az Apple olyan 130-150 millió iPhone-t kíván gyártani, ezekből 90-100 millió lehet iPhone 13.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!