Lassan 119 milliós vagyonon ülhet egy 12 éves fiú

benyamin ahmed weird whales nft
A százmilliós vagyont generált Weird Whales kollekció néhány eleme
Vágólapra másolva!
Gépileg generált, rajzolt bálnákat mutató képeket adott el NFT formájában.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem csitul a többség számára jó eséllyel felfoghatatlan NFT-láz, a CNBC beszámolója szerint egy 12 éves londoni fiú a hónap végére várhatóan már 400 ezer dollárt, avagy 119 millió forintot fog keresni a gépileg generált, pixeles bálnákat mutató grafikáival.

A százmilliós vagyont generált Weird Whales kollekció néhány eleme Forrás: Benyamin Ahmed

A szoftverfejlesztő apjától kedvet kapva már ötévesen programozni kezdett Benyamin Ahmed idén hallott először az NFT-ről, felkeltette az érdeklődését a koncepció, így másokhoz hasonlóan ő is NFT-ként eladható digitális vagyontárgyak készítésébe kezdett. Az NFT (non-fungible token, nem helyettesíthető érme) digitális vagy fizikai javak tulajdonosainak a nyilvános számon tartására használható megoldás, amely adatbázisként az Ethereum kriptovaluta blokkláncát használja.

Benyamin két képkollekciót hozott létre, az elsőben negyven minecraftos grafikát rajzolt, ám ezek nem arattak nagy sikert. Szerencséjére a negatívnak titulálható viszajelzés nem vette el a kedvét a próbálkozástól, egy harmadik féltől kapott szkriptet módosítva legenerált 3350 darab bálnás képet. A Weird Whales kollekció már kapósnak bizonyult, az első eladásukból és a továbbértékesítésük után járó jogdíjakból szerzett vagyonának értéke augusztus végére várhatóan eléri a 400 ezer dollárt.

A fiú pénze Ethereum kriptovalutában van lekötve, és jelenleg nem tervezi a vagyonának klasszikus fizetőeszközökbe való átváltását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!