A világ végén rendeznék a 2036-os nyári olimpiát

6640273 02.09.2021 A visitor is seen at the exhibition during the 6th Eastern Economic Forum (WEF) in Vladivostok, Russia. The forum is held annually in Vladivostok with the aim of stimulating foreign investment in the Russian Far East and developing economic cooperation in the Asia-Pacific region. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyivosztok pályázni szándékozik a 2036-os nyári olimpiai játékok megrendezésére - jelentette ki Konsztantyin Sesztakov, a távol-keleti orosz város polgármestere a Keleti Gazdasági Fórumon.

Sesztakov ugyanakkor a városbában megtartott gazdasági tanácskozáson azt is elismerte, hogy Vlagyivosztoknak erre nincs nagy esélye. Az Interfax hírügynökség szerint a pályázat még nem érkezett meg az Orosz Olimpiai Bizottsághoz.

Akár Vlagyivosztokban is rendezhetik a 2036-os nyári olimpiát Forrás: Sputnik via AFP/Alexei Danichev

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter augusztus 13-án jelentette be, hogy Oroszország szeretné megrendezni a 2036-os olimpiát.

A lehetséges helyszínek között Kazanyt és Szentpétervárt nevezte meg akkor, és Rosztov-na-Donu vezetését is pályázásra biztatta.

A nyári olimpiai játékok házigazdája 2024-ben Párizs, 2028-ban Los Angeles, 2032-ben pedig Brisbane lesz.