Egy radikális baloldali amerikai tanár forradalmárokat akart nevelni a diákjaiból

Terroristák-e az Antifa tagjai?
Vágólapra másolva!
Gabriel Gipe, amerikai történelemtanár nemrég egy rejtett kamerás felvételen bukott le azzal, hogy fiatal diákjaiból forradalmárokat akart nevelni. Az eset akkora botrányt okozott, hogy a felháborodott szülők tüntetést rendeztek az iskola elé. Gipe állítólag az Antifa tagja, a szervezet szélsőséges elképzeléseit akarta megtanítani a diákjainak.
Vágólapra másolva!

Gipe a kiszivárgott videóban azzal büszkélkedett, hogy fokozatosan tanítja meg a gyerekeknek az Antifa nevű szélsőséges anarchista szervezet eszméit, még az osztályteremben is kitette a zászlójukat.

A történelemtanár beszélt azon terveiről is, hogy összesen 180 nap alatt akar valódi forradalmárokat nevelni a diákokból.

Az eset akkora felháborodást váltott ki a szülők körében, hogy az Inderkum Középiskola előtt 70-en tüntettek. Egyikük elfogadhatatlannak nevezte, hogy tanárok az iskolát toborzásra használják és szélsőséges eszméket tanítanak a diákoknak. Egy másik szülő azt kifogásolta, hogy fiatal, ártatlan gyermekekbe próbálnak meg politikai eszméket nevelni.

A rejtett kamerás felvételen egyébként Gipe a módszereiről is beszélt, amelyekkel ráveszi a diákokat arra, hogy csatlakozzanak az Antifához. Kijelentette, hogy a "sz.rt is kiijeszti belőlük". Hozzátette, hogy néhány diákja kifogásolta többek között az Antifa zászló tantermi felfüggesztését, de ő erre válaszul

még keményebben bánt velük, hogy képes legyen átnevelni őket.

Emellett jutalmazta azokat a diákokat, akik kommunistaként gondolkodnak és azért is plusz pont járt, ha valaki részt vesz tüntetéseken (az aktuális baloldali tüntetések listáját mindig megosztja a tanulókkal), valamint kommunista diktátorokról készült pecséteket használt a dolgozatok értékeléséhez.

Gipe arról is beszámolt, hogy nem ő az egyetlen, aki az Antifának toboroz iskolásokat, és az Inderkum Középiskolában is több tanár osztja az álláspontját és gondolkozásmódját.

Az iskola korábban elrendelte az ügy kivizsgálását, addig pedig Gipe-ot fizetett szabadságra küldték. Nemrég viszont bejelentették, hogy kirúgják a szélsőséges történelemtanárt, akinek saját bevalássa szerint egyik példaképe Mao Ce-tung, aki egyes becslések szerint 40-80 millió ember haláláért felelős.

A címlapi kép illusztráció.