Vágólapra másolva!
A magyar női válogatott a portugálokkal is egy csoportba került a szeptember 28. és október 3. között sorra kerülő kolozsvári csapat Európa-bajnokság pénteki sorsolásán.

A kontinentális szövetség honlapja alapján Bátorfi Zoltán együttese az E jelű hármasban szerepel majd, a trió harmadik tagja Horvátország.

A két évvel ezelőtti csapat Eb-n úgy szereztek bronzérmet Póta Georgináék, hogy az elődöntőben 3-1-re kikaptak a honosított kínai játékosokkal felálló portugáloktól, akik aztán a döntőben alulmaradtak a románokkal szemben.

Tavaly januárban aztán sikerült visszavágni, a gondomari olimpiai selejtező kvótáról döntő csoportdöntőjében 3-1-re a magyarok nyertek, így ők indulhattak idén nyáron Tokióban.

Póta Georgina és társai egy csoportba kerültek a portugálokkal az Eb-n Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Muskó Péter által magyar irányított férfiválogatott - amely a múlt hétvégén, a belgrádi selejtezőben harcolta ki a részvételi jogot - egy négyes csoportba (G) került a horvátok, a csehek és az olaszok társaságában.

Mindkét nemnél nyolc csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, a körmérkőzések után a csoportelsők kerülnek a negyeddöntőbe, onnantól kezdve pedig kieséses rendszerben folytatódik tovább a verseny.