Kiszivárgott az első Radeon RX 6600

gigabyte amd radeon rx 6600 videokártya
Gigabyte Radeon RX 6600
Vágólapra másolva!
Egy hónapon belül bemutatkozhat az RDNA2 architektúrás videókártya.
Vágólapra másolva!

Heteken belül tovább bővülhet lefelé a már RDNA2 architektúrát használó AMD grafikus kártyák tábora, a VideoCardz jóvoltából sajtófotók érkeztek az egyik legelső Radeon RX 6600 modellről. A Gigabyte márkajelzésű termék első pillantásra kísértetiesen hasonlít a gyártó egyik már piacra dobott Radeon RX 6600 XT-jére, azonban egy picivel rövidebb nyomtatott áramköri lapot kaphatott, plusz a komponensek elhelyezése terén is biztosan történtek változtatások.

Gigabyte Radeon RX 6600 Forrás: VideoCardz

A jelenlegi információk alapján a Radeon RX 6600 javarészt csak annyiban tér el az XT jelzésű testvérétől, hogy 2048 helyett 1792 stream processzor dolgozhat a Navi 23 grafikus chipjében. A videómemória elvileg maradt 8 GB GDDR6, 128 bites sínen és 16 Gbps sebességgel, továbbá a kártya nyolctűs PCIE tápcsatlakozójából ítélve a csúcsfogyasztás terén sem történt jelentős csökkenés.

A hírek szerint szeptember végén vagy október elején bemutatkozó, Full HD felbontású játékra megfelelő Radeon RX 6600 érdemben lassabbnak bizonyulhat a GeForce RTX 3060-nál, így elméleti síkon az ajánlott fogyasztói árának 329 dollár alatt kellene lennie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!