Álrendőr, kamu vízvezeték-szerelő: csaló bűnszervezet működik Óbudán

Vágólapra másolva!
Szélhámos vízvezeték-szerelő, kamukéményes és álrendőr: a legkülönbözőbb indokokkal próbálnak bejutni a csalók főként idős emberekhez. Az esetek többsége újabban Óbudán történik.
Vágólapra másolva!

Legutóbb egy idős hölgyet károsított meg egy férfi a III. kerületben. Magát vízvezeték-szerelő mesternek kiadva, néhány belsős információ segítségével, 50 ezer forintot csalt ki a mit sem sejtő asszonytól Békásmegyeren.

A hölgy a helyi boltból jött ki bevásárlás után, amikor egy 45-50 éves férfi várt rá munkaruhában. Magát vízszerelőnek adta ki, és azt mondta, hogy a hölgy lakása alatt lakó bácsi betelefonált, hogy ázik. Pénzt kért a javításhoz anyagra. Ígérte, hogy gyorsan megcsinálják a beázást, és viszi majd a számlát. Ezután a férfi elkísérte áldozatát egy ATM-hez, és megvárta, amíg felveszi a pénzt. Összesen 50 ezer forintot vett át a nőtől, azonban számlát vagy átvételi elismervényt nem adott, és soha többé nem látták.

A hölgy hazaérve meg akarta nézni, mennyire ázott be az alatta lakó, ekkor derült ki számra, hogy átverték és kicsalták tőle a pénzét

- írja a Ripost.

Feljelentés alapján a rendőrség vizsgálatot indított, de egyelőre nem jutottak a csaló nyomára. Felhívták viszont a figyelmet, hogy hasonló esetben ismeretlen embereknek ne adjanak pénzt, vegyék fel a kapcsolatot a társasházi közös képviselővel, ha pedig csalást gyanítanak, tegyenek feljelentést.

Az óbudai Szőlő utcában korábban is megfordult már egy rejtélyes kamumesterember, aki bevásárlás ígéretével csalt ki pénzt idős emberektől. Az elmúlt években több alkalommal is történt lakossági bejelentés arról, hogy ál-vízóraleolvasók, vagy éppen kamu-FŐTÁV-dolgozók próbáltak meg lakásokba bejutni.