Hamarosan Dél-Korea is betilthatja a kutyahús-fogyasztást

kutyahús
Vágólapra másolva!
Mun Dzsein a Koreai Köztársaság elnöke a napokban kijelentette, hogy komolyan fontolóra veszik a kutyahús fogyasztásának betiltását, és hamarosan akár törvénybe is foglalhatják azt. Habár a szokás már nem olyan gyakori, mint korábban, és inkább csak az idősebb emberek körében jellemző, ennek ellenére még mindig jópár étteremben és piacon hozzá lehet jutni az állatok húsához. Az egyébként fejlett és modern Dél-Korea pedig számos állatvédelmi csoport keresztüzében van emiatt.
Vágólapra másolva!

Mun Dzsein, a Koreai Köztársaság elnöke szerint

Különösen azért, mert az országban a kutyák egyre kedveltebb háziállatok, és a társadalmi konszenzus, valamint több érdekképviseleti csoport is a tilalmat szorgalmazza.

Kutyahús Forrás: Shutterstock

Az Aware állatjóléti csoport által megrendelt közvélemény-kutatás ebben a hónapban nyilvánosságra hozta, hogy a helyi válaszadók 78 százaléka szerint törvényileg tiltani kellene a kutya- és macskahús előállítását és értékesítését, valamint 49 százalékuk támogatná a fogyasztási tilalmát is. A Realmeter közvélemény-kutató felmérésének eredménye alapján a lakosság 59 százaléka támogatná az emberi fogyasztásra szánt kutyavágás törvényi korlátozását.

Egyre több ázsiai városban tiltják be a kutyahús fogyasztását, ennek ellenére még mindig több millió kisállat esik áldozatául a nyugati ember számára barbárnak tűnő "gasztro hagyománynak" Forrás: Imaginechina/Stringer

Az 52 millió lakosú Dél-Koreában a becslések szerint 6 millió kutyát és 2,6 millió macskát tartanak. Az ázsiai ország jogrendszerében eddig az állatokat úgy kezelték mint a tárgyakat, azonban az idei évben számos kezdeményezés indult el, és jelenleg egy olyan állatvédelmi törvény kidolgozása zajlik, amely érző lényként ismeri el az állatokat, és felhívja a figyelmet azok jólétének fontosságára, valamint komoly büntetéseket helyez kilátásba az állatkínzók ellen is. Az állatvédő szervezetek üdvözölték a helyi igazságügyi minisztérium ezzel kapcsolatos tervét, egyúttal viszont a kutyahús betiltására vonatkozó törvényt is egyre sürgetik.