Eltemették a meggyilkolt amerikai bloggert, Gabriel Petitót

petito temetés
Vágólapra másolva!
Rokonok és barátok gyűltek össze vasárnap Gabriel Petito temetési szertartásán, akinek az eltűnése és meggyilkolása körüli események hetek óta foglalkoztatják az amerikaiakat. Barátja, Brian Laundrie, akit jelenleg már az FBI is nagy erőkkel keres, továbbra is szökésben van, már két hete nem találják a férfit.
Vágólapra másolva!

Petito édesapja, aki vasárnap a New York állambeli Holbrookban megnyitotta a gyászszertartást a nyilvánosság előtt, arra buzdította az amerikaiakat, hogy ne szomorkodjanak lánya tragikus halála miatt, hanem motiválja őket rövid, kalandos élete.

- mondta Joe Petito.

Többtucatnyi ember vett részt a szertartáson, hogy lerója tiszteletét a család előtt - írta meg a News24.

Brian Laundrie akár hónapokig bujkálhat a vadonban

Eközben Gabriel Petito barátját, Brian Laundrie-t az FBI továbbra is keresi, a férfi ellen jelenleg még csak bankkártyacsalás miatt adtak ki körözést, mivel minden bizonnyal Gabi kártyáit használva jutott pénzhez.

A férfi házát eltűnése után átkutatták, az FBI a személyes tárgyait is lefoglalta, hogy a későbbiekben DNS-mintát tudjanak azokról venni.

A keresés egy körülbelül 24 ezer hektáros területre korlátozódik, de a terep mocsaras és nehezen járható, a Yahoo news szerint Petito egyik barátját idézve a férfi akár hónapokig bujkálhat a vadonban.

A rendőrség keresőkutyákkal próbál a férfi nyomára bukkanni, emellett már egy búvárcsapatot is küldtek a helyszínre.

Brian a telefonja és pénztárcája nélkül távozott North Port-i otthonából, ez jelentősen megnehezíti a hatóságok dolgát, hogy lekövessék a férfi mozgását.

A férfit egyelőre nem vádolták meg a nő meggyilkolásával, de

az ügyben gyanúsítottként tartja számon a hatóság.

Gabriel Petito halálát hivatalosan is gyilkosságnak minősítették, de egyelőre a boncolás végleges eredményéig a hatóságok továbbra sem közlik, hogy a nő pontosan hogyan halt meg.