Fidesz: A baloldal a bajban csak elvett az idősektől

Gyurcsány Ferenc; Lendvai Ildikó; Bajnai Gordon CSELEKVÉS FOGLALKOZÁS FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG FOGLALKOZÁSA SZEMÉLY gratulál kézfogás miniszterelnök politikus rendezvény Budapest, 2009. április 5.
Gyurcsány Ferenc leköszö
Budapest, 2009. április 5. Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök, a szavazatszámláló bizottság elnöke (j) gratulál a két megválasztottnak, miután bejelentette, hogy Bajnai Gordont (k) hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé, míg Lendvai Ildikót az MSZP elnökévé választotta a párt rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A baloldal a kormányzása idején a bajban mindig csak elvett az idősektől - mondta az idősek napjára készített köszöntő videónyilatkozatában Horváth László, a Fidesz szóvivője, aki a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció aláírására kérte az időseket.
Vágólapra másolva!

A politikus hangsúlyozta: járvány idején még inkább figyelni kell az idősekre. Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy a baloldal válság idején elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, az egekbe emelkedtek az energiaárak, és a nyugdíjak nagy része rezsiszámlákra ment el. Sőt, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetésével - fűzte hozzá.

Úgy folytatta: a 2010-es kormányváltás óta a Fidesz azon van, hogy megkönnyítse az idősek életét is.

- hangsúlyozta.
Idén ősszel a nyugdíjkiegészítés mellett minden eddiginél nagyobb nyugdíjprémium érkezik - hívta fel a figyelmet.

- hangsúlyozta, hozzátéve: