Halálos balesetet okozott egy piros lámpán átszáguldó sofőr Szegeden

Vágólapra másolva!
Hosszú évekre börtönbe kerülhet, és egy ideig biztosan nem vezethet az a nő, aki Szegeden áthajtott a piros lámpán, és egy kereszteződésben összeütközött egy autóval, majd nekicsapódott egy biciklisnek, aki a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint nő reggel fél 7-kor autóval közlekedett a elváros környékén. Az útelágazástól körülbelül 120 méterre még legfeljebb 55 km/h-s sebességgel hajtott, amikor

a lámpa pirosra váltott. A nő ezt észlelte, enek ellenére nem állt meg, gyorsítani kezdett.

A kereszteződésbe a nő 85-tel

úgy száguldott be, hogy addigra az útvonalára merőleges sávokon már megindult a forgalom. Így neki balról, szabályosan közlekedő sofőr utasával együtt a nő autójának hátuljába ütközött.

A nő autója az ütközés, illetve annak nagy sebessége miatt megperdült és tovább sodródott, majd oldalával

nekiütközött egy végül a kereszteződés túloldalában, egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg. Az ütközés miatt a biciklis olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A vétlen autó sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a balesetet okozó sofőr súlyos sérülést szenvedett.

Az ügyészség 7 és fél év börtön, illetve 8 év vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta abban az esetben, ha a nő beismerő vallomást tesz.