Rácz Zsófia: Fontos, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért

Föld napja, Föld, bolygó, kép, virág
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-earth-day-season-nature-spring-background-image30595296
Vágólapra másolva!
A fenntarthatóság a fiatalok szívügye, fontos ugyanakkor, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért, például zárja el a csapot, gyűjtse szelektíven a hulladékot és vegye meg a nem teljesen hibátlan árut is a termelőktől - mondta Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap a Hungexpón.
Vágólapra másolva!

Az ember sokszor azt érzi, hogy túl kicsi ahhoz, hogy globális változásokat érjen el. Pedig nem kell egyik napról a másikra megváltani a világot, különböző felelősségi szintek figyelhetők meg a fenntartható életmódban is - fogalmazott.

- mondta a helyettes államtitkár utalva arra, hogy mindez összeadódva már érzékelhető hatást fejt ki.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

„Közösségi szinten fontos lenne, hogy a helyi termelőktől ne csak a legszebb termékeket vegyük meg, ezzel az ételpazarlás ellen tehetünk, hiszen a megmaradt árut kénytelenek kidobni” - mutatott rá Rácz Zsófia.

- sorolta. A fast fashion jelenséget úgy lehet csökkenteni, ha olykor használt ruhát vesz az ember vagy az általa már nem használt darabokat odaadja másnak.

Rácz Zsófia azt tartaná kívánatosnak, ha az ember nem a szokások, hanem a jó szokások rabja lenne.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak a gyerekek tanulhatnak szüleiktől, sok esetben a környezettudatosság témakörében oktatott gyerekek inspirálják a felmenőiket.