Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj harmadik, utolsó szabadedzése két balesetet és megszakítást is hozott, és végül a McLaren ausztrál pilótája, Oscar Piastri teljesítette a leggyorsabb kört.

A 2024-es Forma-1-es szezon első európai versenyhétvégéjének pénteki napján a ferraris Charles Leclerc nyerte az első és a második szabadedzést is az Emilia-Romagna Nagydíjon. A harmadik F1-es gyakorlás első negyedórájában öt csapat tíz pilótája hajtott a pályára, közülük a két Ferrari választott lágy keverékű abroncsokat kezdésnek, így Leclerc és Sainz állt az élen 1:16-os idővel. 

Forma-1, F1, Emilia-Romagna Nagydíj, 2024, Carlos Sainz
A Ferrari kezdte a leggyorsabban az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj utolsó szabadedzését
Fotó: NurPhoto via AFP/Danilo Di Giovanni/NurPhoto

A legkésőbb a két Williams és a két Visa Cash App RB gurult ki a bokszutcából, de húsz perc után ők is kipróbálták a péntekihez hasonló, száraz körülményeket. Az első félóra végén 

Fernando Alonso balesete okozott piros zászlót, 

a kétszeres világbajnok spanyol pilóta az utolsó kanyar kijáratánál törte össze a túlkormányzottá vált Aston Martinja hátulját, ezért szűk tíz percre félbeszakadt a szabadedzés.

Piastri nyerte az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj harmadik szabadedzését

Alonso mellett többen is elrontották az utolsó kanyart, sokan a kavicságyon is áthajtottak, de újabb baleset sokáig nem történt. Az utolsó tíz perc előtt a többség még versenyszimulációs köröket teljesített, de a hajrában már az időmérő edzésre készültek a csapatok, és sokan javítottak az addigi legjobbjukon. Végül azonban az utolsó percekben nem volt erre végig lehetőség, ugyanis mintegy négy percen keresztül jött egy újabb piros zászlós fázis, miután történt egy újabb baleset: 

Sergio Pérez csapta falnak a Red Bullját. 

Oscar Piastri még éppen a félbeszakítás előtt autózott egy 1:15,529-es kört, három lila szektorral, így ekkor ő vezetett.

Végül 2 perccel a leintés előtt újraindították még az edzést, de 

a kivezető körökön óriási volt a káosz, tele balesetveszélyes helyzettel, és sokan nem is tudták megkezdeni a gyors körüket.

Norris 3 tizedre meg tudta közelíteni a csapattársát, így a végén a két McLaren zárt az élen a két Ferrari előtt, de az ausztrál sikere a körülmények miatt mérvadónak nem nevezhető. 

Az F1-es imolai Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén szombaton 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 63 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

Mindent egy helyen az Eb-ről