Két pokolgép is robbant egy katonákat szállító busz mellett Damaszkuszban

MENA Horizontal
Syrian security forces stand guard as the charred bus is removed from the site of an early morning attack on an army bus targeted with explosive devices, in the capital Damascus on October 20, 2021. - A bomb attack on an army bus in Damascus killed at least 13 people Wednesday in the bloodiest such attack in years, the SANA state news agency reported. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Két pokolgép robbant egy katonákat szállító busz mellett szerda reggel a szíriai fővárosban, Damaszkuszban. A merényletben 13 ember halt meg és további három megsebesült.
Vágólapra másolva!

Az állami tévében mutatott felvételeken egy elszenesedett busz volt látható Damaszkusz központjában. A beszámoló szerint a robbanások akkor történtek, amikor az emberek munkába és iskolába tartottak. A jelentés szerint a helyszínen egy harmadik pokolgépet is találtak, amit hatástalanítottak.

Egyelőre senki sem vállalta magára a támadást,

amely egy híd alatti, forgalmas közlekedési csomópontban történt, ahonnan számos autóbuszjárat indul a főváros különböző negyedeibe.

A felrobbantott busz Damaszkuszban 2021. október 20-án Forrás: AFP/-

Damaszkuszban az elmúlt években ritkán fordultak elő ilyen támadások, miután a kormányerők elfoglalták a korábban felkelők kezén lévő külvárosokat.

Bassár el-Aszad elnök erői jelenleg Szíria nagy részét ellenőrzik, miután a szövetséges Oroszország és Irán katonai beavatkozása az ő javára billentette az erőviszonyokat.

A 2011 márciusában kezdődött szíriai konfliktusnak több mint 350 ezer halálos áldozata van,

és az ország lakosságának felét kitelepítették, ebből ötmillióan külföldre menekültek.