Jön a lapkaszámítógépek Ferrarija

lattepanda 3 delta lapkaszámítógép
LattePanda 3 Delta
Vágólapra másolva!
Új fejlesztésű Intel Celeron processzor hajtja a legújabb LattePandát.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedben forradalmat hoztak a számítástechnika oktatásában és a hobbielektronikában a lapkaszámítógépek, azonban az úttörő Raspberry Pi és az alternatívái az alacsony árukért cserébe erősen limitált teljesítményt nyújtanak. Ez tipikus felhasználási körülményeik esetén nem probléma, de előfordulhatnak olyan projektek, ahol bizony sokkal több lóerőre van szükség.

LattePanda 3 Delta Forrás: LattePanda

A LattePanda most bejelentette a legújabb efféle igényekhez szabott lapkaszámítógépét, a közösségi finanszírozós kampányán keresztül jövő márciusi megérkezéssel előrendelhető LattePanda 3 Delta modell többé-kevésbé egy olcsó laptop belsőségeivel rendelkezik.

A lelkét az idén bejelentett, négymagos és 2 GHz-es Intel Celeron N5105 processzor adja, a központi egység mellé 8 GB LPDDR4-2933 memóriát és 64 GB eMMC háttértárat társítottak a mérnökök.

LattePanda 3 Delta Forrás: LattePanda

A kettő darab GPIO csatlakozófelülettel és Arduino Leonardo koprocesszorral is ellátott termék nagy érdekességei közül kiemelhető még a kettő M.2 foglalat a háttértáraknak és a hálózati vezérlőknek (az egyik PCIE NVMe, a másik SATA), az integrált Bluetooth 5.2 + WiFi 6 vezérlő, a két klasszikus USB 3.2 kapu, az USB 3.2 Type-C kapu, a HDMI kimenet, a gigabites Ethernet, a TF + SIM kártyafoglalat, továbbá az érintőpanelek fogadására kitalált csatlakozó.

LattePanda 3 Delta Forrás: LattePanda

A LattePanda 3 Delta opcionális hardveres kiegészítők és Windows 10 nélküli kezdőára 229 dollár, ami olyan nettó 71 ezer forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!