Meglepő helyről érkezhet a Barcelona új edzőjének első igazolása

Xavi
(FILES) In this file photo taken on October 01, 2019 Sadd's coach Xavi Hernandez reacts after a goal during the first leg of the AFC Champions League semi-finals football match between Qatar's Al Sadd and Saudi' Al Hilal at the Jassim bin Hamad Stadium in the Qatari capital Doha. - Barcelona are set to announce Xavi Hernandez's dramatic return to the club as coach, after Al Sadd confirmed on November 5, 2021 a deal has been agreed between the clubs. Al Sadd said in a statement Barca have paid the release clause for Xavi, who has been coaching in Qatar since 2019 and now rejoins the club where he enjoyed such incredible success as a player. (Photo by Karim JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan még csak pár napja vált hivatalossá, hogy Xavi Hernández lesz a Barcelona új vezetőedzője, a katalán tréner azonban nem tétlenkedik, ugyanis már azon dolgozik, hogyan erősítse meg csapata keretét a télen.

Az El Nacional információi szerint Xavi mindenképpen szeretne támadót igazolni a télen, mivel Sergio Agüero szívproblémák miatt a következő három hónapban biztosan nem léphet pályára, a Ronald Koeman által szerződtetett holland duó, Luuk de Jong és Memphis Depay pedig eddig finoman szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A lap beszámolója szerint Xavi a Kínai Szuperligában játszó Beijing Guoan csatárát, Cédric Bakambut szemelte ki. A kongói támadó számára nem lenne ismeretlen a spanyol bajnokság, hiszen 2015-2018 között a Villarreal játékosa volt. Bakambu szerződése decemberben jár le, így ingyen tudná megszerezni a csődközeli helyzetbe került katalán együttes.

Bakambu ingyen érkezhet Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer - Imaginechina/Stringer

Fabrizio Romano értesülései szerint Xavi nemcsak új játékosokat igazolna, de a meglévőket is megtartaná. Köztük Araújo, Pablo Gavi és Ousmane Dembélé is új szerződést kaphat. Állítólag utóbbi két játékossal már zajlanak a tárgyalások, és hamarosan sor kerülhet a hivatalos bejelentésre is.