Megérkezett a Firefox a Microsoft Áruházba

mozilla firefox
Megérkezett a Mozilla Firefox az új Windows Áruházba
Vágólapra másolva!
Immáron alternatív böngésző is telepíthető a Windowsok boltjából.
Vágólapra másolva!

A relevánssá válás érdekében szélesre tárta a kapuit a Windows 11-ben debütált, hamarosan pedig a Windows 10-en utólag elérhetővé váló, megújult Microsoft Áruház. A fejlesztők immáron bármiféle extra munka nélkül telepíthetővé tehetik a programboltból a klasszikus alkalmazásaikat, plusz a szoftvercég nem limitálja az üzleti érdekeinek függvényében, hogy mit enged be a falain belülre.

Megérkezett a Mozilla Firefox az új Windows Áruházba Forrás: Tom Warren / The Verge

Ennek keretében most megérkezett a kínálatába a Mozilla Firefox, történelmet írva ez a Microsoft Áruházban kínált első alternatív böngésző. Hírünk írásakor a digitális bolt magyar verziójában még nem volt betölthető a termékoldala, ám ez feltehetően rövid időn belül megváltozik majd. Ennek megfelelően azt sem sikerült kipróbálni, hogy ebben a változatban miként lett kezelve a lokalizáció kérdése, a magyar felhasználók jó eséllyel a magyar nyelvű változatát szeretnék használni.

Remek kérdés, hogy a Firefox népszerűségén mennyit fog lendíteni a Microsoft Áruházban való elérhetővé válása. Rövid távon nem tűnik valószínűnek, hogy pusztán emiatt sok új felhasználóra tehetne szert a Mozilla böngészője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!