Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már magyar aranyat is jósol a Gracenote a pekingi téli olimpiára

Sskate Horizontal
Netherlands' Sjinkie Knegt (top L) and Netherlands' Itzhak de Laat (top C) compete with Hungary's Shaoang Liu (C), Hungary's Shaolin Sandor Liu (L), South Korea's Kwak Yoon-Gy (R) and South Korea's Hwang Dae-heon (2nd R) in the men's 5000m relay during the 2021/2022 ISU World Cup Short Track, part of a 2022 Beijing Winter Olympic Games test event, at the Capital Indoor Stadium in Beijing on October 24, 2021. (Photo by WANG Zhao / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote legfrissebb kimutatása immáron egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot jósol a magyar sportolóknak a jövő évi pekingi téli olimpián.

A cég októberi elemzése még csak három harmadik helyet vetített előre a magyarok számára a kínai fővárosban, ám az elmúlt egy hónapban elért eredmények hatására már sokkal jobb szereplést prognosztizál.

A virtuális éremtáblázatot továbbra is Norvégia vezeti 44 éremmel, köztük 22 arannyal.

Az előzetes statisztikák alapján az Orosz Olimpiai Bizottság sportolói végeznek a második helyen Pekingben, nekik 14 elsőséget jósol a rendszer, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a németek jöttek fel 11 győzelemmel.

A Gracenote mindössze négy aranyérmet jósol a házigazda kínai sportolóknak, ugyanakkor a cég az ő esetükben minimális mintából tudott dolgozni, mivel a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyről hiányoztak.

A pekingi olimpia február 4-én kezdődik.

Mindent egy helyen az Eb-ről