Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg hazai pályán 2-0-ra kikapott az Eintracht Frankfurt csapatától, míg Szalai Ádám csapata, a Mainz döntetlent játszott a vendég Kölnnel. 

A 24 éves Sallai Roland október 16-án, az RB Leipzig elleni bajnokin szenvedett sérülést egy Willi Orbánnal való ütközés után, azóta nem lépett pályára a Bundesligában, és a magyar válogatott San Marino és Lengyelország elleni mérkőzéseit is ki kellett hagynia.

A magyar válogatott támadó egy hónap után visszatért a Freiburg keretébe, de csak a kispadról nézhette, ahogy a csapata már az első félidőben kétgólos hátrányba került.

Sallai Roland egy hónap után játszott ismét a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A 70. percben Christian Streich vezetőedző pályára küldte a 30-szoros magyar válogatott támadót, aki ugyan lendületesen szállt be a meccsbe, de a Freiburgnak vele sem volt esélye a pontmentésre, így az eredmény már nem változott.

Az idei szezon meglepetéscsapata ezzel elszenvedte második vereségét a bajnokságban, de továbbra is tartja a harmadik helyét a Bayern München és a Borussia Dortmund mögött.

A másik vasárnapi mérkőzésen Szalai Ádám csapata, a Mainz 1-1-es döntetlent játszott a vendég Kölnnel.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 77. percben lépett pályára.

Bundesliga, 12. forduló:
Freiburg-Eintracht Frankfurt 0-2 (0-2)
FSV Mainz 05-1. FC Köln 1-1 (1-0)