Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Idén is taroltak a CS:GO CIS régiós csapatai

Vágólapra másolva!
Lassan, de biztosan elérkezünk az év végéhez, ami egyben a 2021-es CS:GO szezon végét is jelenti. Ismét őrült egy évet zárhat majd a Counter-Strike, rengeteg csúcspontot, de sok hullámvölgyet is megélt 2021-ben a játék.

Két dolog azonban biztos.

Egyrészt, hogy az előrejelzések és számítások szerint 2022 remek éve lehet a CS:GO-nak, másrészt pedig, hogy az európai és amerikai csapatoknak alaposan fel kell készülniük, mert a CIS (magyarul FÁK: Független Államok Közössége) alakulatok uralma már 2 éve tart és egyelőre nem úgy néz ki, hogy bárki megrendítheti azt.

Kevés olyan e-sport játék van, amely a világ minden részén népszerű, talán nem is létezik ilyen. A legnépszerűbbeket persze mindenhol játszik, de az erőviszonyok még azok esetében is eltolódnak egyik vagy másik irányba. A CS:GO tökéletesen példa erre. Hiába vannak keleti játékosaik, a keleti CS:GO sosem volt igazán erős.

Ahogy sokáig a CIS régió csapatai is rendre alulmaradtak a többiekkel szemben, egy-két kivétel volt csak hosszú éveken át.

Ha megnézzük a CS:GO eddigi legnagyobb tornáinak, a Majoröknek az eredményeit, akkor azt látjuk, hogy az eddigi 16 Majorből 11 alkalommal európai, 2 alkalommal dél-amerikai, 1 alkalommal észak-amerikai és 2 alkalommal CIS csapat tudott győzedelmeskedni.

2020-ban azonban rengeteg fiatal, új játékos érkezett a profik közé, akik alaposan megkavarták az állóvizet.

Megérkezett az új generáció, akik azonnal a hátukra is kapták az egész régiójukat és kitartó munkával hamar az élre törtek.

NaVi, Gambit, Virtus.pro, Entropiq, forZe, Nemiga, K23, sok már eredményes vagy még ígéretes CIS csapat van jelenleg játékban, akik közel 2 éve borzolják már az EU mezőny sikereihez szokott szurkolók kedélyeit.

Ez pedig egyelőre olyan jól sikerül nekik, hogy 2021-ben néhány kivételt leszámítva, minden versenyen a CIS csapatok voltak a legjobbak. Ráadásul nem csak ott voltak a legjobbak között, de sokszor még a döntő is két CIS alakulat dőlt el.

2021 legnagyobb versenyei és a Gambit, valamint a Navi azokon elért helyezéseik Forrás: Origo

A régiós küzdelem csúcsán a Major győztes NaVi és a nemrég a 2021-es budapesti V4 Future Sports Festivalt is megnyert Gambit állnak.

Ők ketten jelenleg bármelyik veterán EU csapattal felveszik a harcot, egymás között pedig oda-vissza osztják a pofonokat.

Ők ketten már biztos résztvevői az év végi, 1 millió dolláros összdíjazással támadó BLAST Premier World Finalsnek is, jelenlegi formájukat tekintve pedig benne van a pakliban, hogy aztán a World Finals döntőjében is ők ketten találkoznak majd egymással.

Mindent egy helyen az Eb-ről