Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig magyar válogatott középpályásával, Szoboszlai Dominikkel az olasz átigazolási szakértő, Fabrizio Romano készített interjút. A 21 éves futballista többek között elmondta, kinek adná az Aranylabdát, megemlítette a gyerekkori példaképét, valamint megnevezte saját álomcsapatát is.

"Erling Haalandnak adnám az Aranylabdát, mert jó barátom" - jelentette ki a magyar válogatott középpályás.

A Nemzeti Sport megírta, hogy a Fabrizio Romano és Szoboszlai Dominik közötti beszélgetés az olasz szakértő internetes interjúműsorában hangzott el, amelyben Haaland fantasztikus képességei és kettejük barátsága is szóba került, ugyanis Szoboszlai a Salzburgban éveken át együtt futballozott a Dortmund norvég csatárával.

"Amikor Salzburgba került, nem beszélte a nyelvét senki, látszott rajta, hogy kicsit egyedül van.

mondta a barátságuk kezdetéről az RB Leipzig játékosa.

Szoboszlai Haalandnak adná az Aranylabdát Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Szoboszlai elmondta, nem foglalkoztatja, hogy a Bundesliga olyan magas szintet képvisel-e, mint a világ legjobb bajnokságának tartott Premier League, azt viszont érzi, hogy Németországban sokkal nagyobb intenzitásúak a meccsek, mint az osztrák ligában.

A beszélgetés során szóba került a Neymarral való története, aki a PSG elleni BL-meccsen a tizenegyes elvégzése előtt próbálta elbizonytalanítani őt.

mondta a brazil sztárról.

Szoboszlai azt is elárulta, hogy gyerekkorában Cristiano Ronaldo volt a példaképe a profi mentalitása és lenyűgőző akaratereje miatt, ám manapság a saját útját akarja járni, a legjobbaktól pedig igyekszik tanulni.

Az interjú végén Szoboszlai megnevezte saját álomcsapatát is, amely Gulácsi Péter nevével kezdődik, aki a magyar válogatottban és a Lipcsében is a csapattársa.

Szoboszlai Dominik álomcsapata:

Gulácsi Péter - Rasmus Kristensen, Ramalho, Josko Gvardiol, Angelino - Amadou Haidara, Szoboszlai Dominik, Tyler Adams - Emil Forsberg, Erling Haaland, Karim Adeyemi.

Fabrizio Romano és Szoboszlai Dominik beszélgetése: