Vágólapra másolva!
Németország 37-28-ra legyőzte Dél-Koreát a női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének péntek délutáni mérkőzésén. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem juthat be a legjobb nyolc közé.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Granollersből.

Egyetlen eredmény volt jó a magyar válogatott továbbjutási reményei szempontjából a III. csoport első pénteki találkozóján. Dél-Koreaának nyernie kellett volna Németország ellen. Azonban a meccs nem ennek megfelelően kezdődött.

A németek 5-1-gyel indítottak, így az ázsiaiaknak rögtön egy nehéz feladatot kellett megoldaniuk. Ezt az elképesztően fürgén cselező Lee Mi-Gyeong és a győri jobbátlövő, Ryu Eun-hee találataival meg is tették, 8-8-nál utolérték riválisukat.

A német női kézilabda-válogatott már biztos negyeddöntősnek mondhatja mgaát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marco Wolf

Sőt, ekkor át is vehették volna a vezetést, de ekkor Ryu elrontott egy lövést, így a németek elől tudtak maradni. A ferencvárosi Emily Bölk és a dortmundi Alina Grijseels vették hátukra ekkor az együttest. A nagy iramban zajló első félidőben összesen 35 gól esett, amiből a németek hárommal többet tudtak szerezni. (19-16)

A korábban gólt is szerző dél-koreai kapus, Oh Sa-ra a második játékrész elején mindent megtett, hogy közel tartsa csapatát az ellenfélhez, de a három-négygólos különbség így is "konzerválódott" a két válogatott között. Ebben a Grijseelshez hasonlóan nyolc találattal záró Bölknek kulcsszerepe volt. (26-22)

A találkozó utolsó negyedére Dinah Eckerle védéseivel Németország el is döntötte a mérkőzést, amelyet végül 37-28-ra nyert meg. Heng Groener együttese ezzel már biztos negyeddöntősnek mondhatja magát és az is eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem juthat be a legjobb nyolc közé.

A délután másik meccsén dél-amerikai rangadót rendeztek, amelyen Brazília 24-19-re legyőzte Argentínát, így százszázalékos maradt a világbajnokságon. A kilenc gólt szerző Patricia Machado vezérletével diadalmaskodó együttes újabb sikerével továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Női kézilabda-világbajnokság, Középdöntő, 2. forduló:
III. csoport (Granollers):
Németország-Koreai Köztársaság 37-28 (19-16)
később:
MAGYARORSZÁG-Kongó 18.00
Dánia-Csehország 20.30
IV. csoport (Torrevieja):
Brazília-Argentína 24-19 (13-10)
később:
Japán-Ausztria 18.00
Spanyolország-Horvátország 20.30