Vonat gázolt el egy embert Budapesten, a Róbert Károly körúti felüljárónál

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,    avatás Déli pályaudvar ellenfény forgalomba állítás FOTÓTECHNIKA IC-kocsi KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY sín vasúti kocsi vonat
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Baleset és műszaki hiba miatt akadozik a vonatközlekedés a váci, a veresegyházi és a ceglédi vonalon - tájékoztatott a Mávinform szombat reggel.
Vágólapra másolva!

Frissítés: A Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között fél 10-től ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, befejezték a reggeli órákban történt balesetnél a helyszínelést. További késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó vonatokra még számítani lehet, a menetrendszerinti közlekedés a kora délutáni órákra állhat helyre az esztergomi, a váci és veresegyházi vonalon.

Korábban írtuk:

Leállt a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, mert

egy utasok nélkül közlekedő szerelvény elütött egy embert a Róbert Károly körúti felüljáró közelében.

A helyszínelés végéig tíz-húsz perces késések lehetnek a váci és a veresegyházi vonalon. Nyolc óra után korlátozottan elindulhatott a közlekedés - írták a honlapjukon.

Fennakadást okoz az is, hogy meghibásodott egy Kecskemét és a Nyugati pályaudvar között közlekedő személyvonat Ferihegy közelében. A szerelvény elvontatásig Vecsés és Pestszentlőrinc között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért tizenöt-húsz perces késések várhatók a ceglédi vonalon - közölte a Mávinform.

A címlapi kép illusztráció.