Rajzfilmtörténeti relikviákkal segítenek a Toldi sorozat alkotói

Magyar népmesék
Vágólapra másolva!
A Magyar népmesék sorozat több, eredeti, kézzel készült cellulóz rajzát ajánlotta fel a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciónak az idén ötvenéves Kecskeméti Rajzfilmstúdió. A legendás alkotóműhelyben született képek megvásárlásával a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek támogatására alapított Regőczi Alapítvány munkáját lehet segíteni.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a közmédia műsora, hanem a Kecskeméti Rajzfilmstúdió is jubileumi évéhez érkezett 2021-ben. A félévszázados múltra visszatekintő alkotóműhely – Jankovics Marcell utolsó műveként – idén mutatta be a Duna Televízióban Toldi című sorozatát, amely kézzel készült technikával, tizenhárom részben dolgozza fel Arany János történetét.

A Kecskeméti Filmstúdió közössége az elmúlt ötven év örökségéből öt relikviát, négy eredeti cellulóz rajzot és egy digitális nyomatot ajánl fel a Jónak lenni jó! kampányba, melyek a máig népszerű Magyar népmesék sorozatból, valamint a Mesék Mátyás királyról rajzfilmsorozatból valók.

A napokban készül el a kínai szinkron hozzá. A sorozat négy darabjából, valamint a Mesék Mátyás királyról című rajzfilmsorozatból szeretnénk felajánlani a Kecskeméti Filmstúdió közössége nevében egy-egy eredeti rajzot és egy digitális nyomatot a nemes célra" – mondta Mikulás Ferenc stúdióvezető.

Forrás: MTV

A jótékonysági kampány keretében hozzájuthatunk a Magyar népmesék sorozatból a Kismalac és a farkasok vászonképének digitális nyomatához. Emellett a Medve és a macska, a Kőleves, A szegényember kilenc tyúkja és kakasa és a Mesék Mátyás királyról rajzfilmsorozat Egyszer volt Budán kutyavásár című epizódjának eredeti cellulóz rajzai is megvásárolhatók.

A tárgyak megtekinthetők a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon.