Idő előtt újíthatja fel az alig kiadott Snapdragon 8 Gen 1 csúcslapkát a Qualcomm

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Vágólapra másolva!
A rivális MediaTek miatt lehet szükség a Snapdragon 8 Gen 2 idő előtti bevetésére.
Vágólapra másolva!

Az androidos mobilgyártók egymást tiporva igyekeznek hozzájutni a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 csúcslapkához, és arra építve minél előbb új csúcsmobilokat piacra dobni. A Motorola lett az első, de a Xiaomi, a Realme, az Oppo és gyakorlatilag minden más cég épít majd rá.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Forrás: Qualcomm

A felgyorsult tech szektorban nem meglepő, hogy a Qualcomm már a Snapdragon 8 Gen 1 utódján is dolgozik egy ideje, most azonban kiderült, hogy ez a vártnál előbb debütálhat.

A Mobile Chip Masters néven dolgozó szivárogtató forrásai szerint a Qualcomm már májusban leszállítaná a Snapdragon 8 Gen 2 chipet a gyártóknak. Ilyen gyors váltásra pedig nem mostanában volt példa. Miért van erre szükség? Állítólag azért, hogy a TSMC 4 nm-es gyártási kapacitásának jelentős részét lefoglalhassa a Qualcomm. A Snapdragon 8 Gen 2 így nagyobb mennyiségben készülne, mint a Gen 1-es verzió vagy épp a MediaTek Dimensity 9000.

A MediaTek top lapkája állítólag annyira jól sikerült, hogy a Qualcomm fenyegetést lát benne, ezért idő előtt dobná piacra a frissített ajánlatát, ezzel pedig a TSMC második legnagyobb ügyfelévé nőné ki magát, lentebb szorítva a rangsorban a rivális MediaTeket.