Nyalogatható tévéképernyőt fejlesztettek ki Japánban

tv, főzés, főzőműsor, tv nézés
Vágólapra másolva!
Egy japán professzor olyan nyalogatható tévéképernyő prototípusát fejlesztette ki, amely képes az ételek ízét utánozni, ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a multiszenzoros nézési élmény megteremtéséhez. A részletekről a ChannelNewsAsia számolt be.
Vágólapra másolva!

A „Kóstolja meg a tévét" nevű eszköz tíz különféle ételízesítő permetezésének kombinálásával hozza létre az adott ételhez leginkább hasonló íz élményét.

Az ízminta egy higiénikus fólián keresztül jut el a tévé képernyőjére, amit így a néző meg is kóstolhat.

Homei Miyashita, a Meidzsi Egyetem professzora szerint a világjárvány időszakában ez a fajta technológia javíthatja az emberek kapcsolatát és interakcióját a külvilággal.

A professzor több tucat diákkal dolgozik együtt, akikkel már számos ízzel kapcsolatos eszközt kifejlesztett, köztük

egy villát, amely gazdagabbá teszi az ételek ízét.

Ízek a tévében Forrás: Shutterstock

A „Kóstolja meg a tévét" prototípusa már elkészült, ennek kereskedelmi forgalomba hozható változata mintegy 875 dollárba, azaz 286.000 forintba kerülne.

Az eszköz lehetséges alkalmazásai között szerepelhetne a sommelier-k és szakácsok távoktatása, valamint kóstolójátékok és kvízjátékok.

Miyashita csapatával most azon dolgozik, hogyan lehetne a permetezési technológiáját olyan módon továbbfejleszteni, hogy avval egy szelet pirított kenyérre varázsolhatóvá válhasson a pizza vagy csoki íze.