Készülhet oltás rák, elhízás, Alzheimer-kór, kopaszság ellen is - videó

vakcina
Az új védőoltások a krónikus, agresszív, genetikai hátterű betegségek ellen is alkalmazhatóak lesznek
Vágólapra másolva!
Védőoltásokat terveznek krónikus, agresszív, genetikai hátterű betegségek ellen is, amelyek a terápiákban (ma még gyógyíthatatlannak tűnő betegségek ellen) is használhatóak lehetnének – mondja dr. Kulcsár Andrea infektológus.
Vágólapra másolva!

Fantasztikus lehetőségeket nyithatnak meg az új vakcinák

A mostani, koronavírus elleni járványnak van egy rendkívül pozitív hatása a prevencióban: olyan új védőoltásokat fejlesztettek ki, melyek reményt adnak arra, hogy később akár az Alzheimer kórra, anyagcsere-betegségekre vagy más, örökletesen velünk lévő elváltozásokra is képesek lennének hatni.

Az új védőoltások a krónikus, agresszív, genetikai hátterű betegségek ellen is alkalmazhatóak lesznek Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoemann/Sven Simon

Jelenleg három (részben) rák ellen is használható vakcina létezik: a HPV-elleni oltás, mely a méhnyakrák ellen véd, a Hepatitisz elleni védőoltás,

amely egyben a májrák kockázatát csökkenti jelentősen,

illetve a BCG-oltás, ami a hólyagrák kockázatának mérséklésében játszik szerepet. Az új technológiák (főleg az mRNS vakcinák) elképesztő távlatokat nyithatnak majd a megelőzésben és még akár a gyógyításban is. Erről beszél dr. Kulcsár Andrea infektológus, a lentebb beágyazott videón.