A kormány segíti a fiatalok munkaerőpiacra történő kilépését, a saját otthonhoz jutását és a családalapítást is - videó

okostelefon fiatal nő tél mosoly
Vágólapra másolva!
A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekeket nevelő családok támogatása mellett segítsük a fiatalok életkezdését is - mondta el Zsigó Róbert a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban. A családokért felelős parlamenti államtitkár kiemelte, hogy céljuk az, hogy segítsék a fiatalok munkaerőpiacra történő kilépését, a saját otthonhoz jutást és a családalapítást is. Ennek elérése érdekében 2022. január elsejétől mentesülnek a 25 év alatti fiatalok a 15 százalékos szja-megfizetése alól.
Vágólapra másolva!

A családokért felelős parlamenti államtitkár kiemelte a Facebookra feltöltött videóban, hogy a kormány célja az, hogy segítsék a fiatalok munkaerőpiacra történő kilépését, a saját otthonhoz jutást és a családalapítást is. Ennek elérése érdekében

2022. január elsejétől mentesülnek a 25 év alatti fiatalok a 15 százalékos szja-megfizetése alól,

így a munkát vállaló fiatalok fizetése 22 százalékkal emelkedik egészen annak a hónapnak a végéig, amelyben betöltik a 25. életévüket.

Az elmúlt 10 évben másfélszeresére nőtt a munkát vállaló fiatalok száma, így az szja-mentesség 280 ezer, már dolgozó fiatalt érint, de a korosztályban akár 1 millió fiatalt is érinthet ez az intézkedés.

Azok, akik 8 órában dolgoznak, havonta 41 600 forinttal is többet vihetnek haza, ez éves szinten fél millió forint többletjövedelmet jelent nekik - tette hozzá Zsigó Róbert.