Gyanúsan csendes a Microsoft hibajavító keddje

windows update
Megjelentek a Microsoft 2022. februári hibajavításai
Vágólapra másolva!
Csupán 48 sérülékenységet javított a cég, egyik sem kritikus besorolású.
Vágólapra másolva!

Emberemlékezet óta a legcsendesebb hibajavító keddel szolgált a Microsoft, a támogatott termékeiben csupán 48 sebezhetőséget foltozott be a szokásos ~100 helyett, ráadásul ezek közül egyik sem kapott kritikus besorolást. A legcsúnyábbnak mondható sérülékenység egy fontos besorolású nulladik napi, elvileg még nem használják ki a bűnözők, a segítségével támadó alkalmazás futtatása esetén jogosultságkiterjesztés érhető el a Windowsban.

Megjelentek a Microsoft 2022. februári hibajavításai Forrás: Origo

A Windows 10 és Windows 11 rendszerekhez kiadott összegző frissítések a sebezhetőségek befoltozásán túl funkcionális jellegű hibajavításokat is tartalmaznak. Javarészt apró-cseprő bugokat irtott ki a Microsoft, a tömegből az otthoni felhasználók számára kimagasló egyetlen javítást a Windows 11 kapta, az összegző frissítés telepítése után elvileg mindenkinél helyreáll végre az SSD sebessége. A háttértár vártnál lassabb működése már az operációs rendszer megjelenése óta bosszantotta a bug által érintett felhasználókat.

A 2022. februári hibajavításoknak napokon belül települniük kell a támogatott Windowsokra, a manuális bekerestetésük és telepítésük a Gépház alkalmazás Windows Update részében lehetséges.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!