Így szabadítottak meg egy krokodilt a nyakára szorult gumiabroncstól

krokodil
Az indonéziai krokodilt hat éve szenvedett a nyakára szorult gumiabroncs miatt
Vágólapra másolva!
Hat év után sikerült megszabadítani a nyakára szorult gumiabroncstól egy krokodilt az indonéziai Szulavézi szigetén a héten. Az állat megmentője egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült a műveletre.
Vágólapra másolva!

Korábban nemzetközi állatszakértőknek és a hatóságoknak sem sikerült elfogni és megszabadítani az állatot az autógumitól. A négyméteres hüllőt, nyakán a gumival 2016-ban látták először, majd tavaly többször is felbukkant a Palu folyóban.

A környék lakói attól tartottak, hogy a nyakát szorító teher miatt az egyre növekvő állat megfullad.

Végül a megmentő egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült a műveletre. Elmondása szeirnt galambokat és tyúkokat használt csaliként, hogy így csalogassa magához az emberektől tartó állatot. Tucatnyi férfi vonszolta aztán partra az édesvízi krokodilt.

Az indonéziai krokodilt hat éve szenvedett a nyakára szorult gumiabroncs miatt Forrás: EPA

Száját bekötözték, fejét egy kendővel letakarták, hogy megnyugodjon és le tudják vágni róla a gumiabroncsot egy fűrésszel; ezt követően szabadon engedték a ragadozót.

Két éve még felhívást is közzétett a regionális természetvédelmi szervezet, és jutalmat ígértek annak, aki segít a szorult helyzetbe került krokodilnak. Mivel senki nem jelentkezett, az akciót lefújták.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az állat túlélte a 2018-as palui cunamit és földrengést, de a gumiabroncs még ekkor sem szakadt el.

(MTI/dpa/Reuters/Origó)