Egyre több a kriptovalutákat célzó randizós csaló az Egyesült Államokban

Ha kriptovaluta befektetésben gondolkozol, informálódj széleskörűen.
Vágólapra másolva!
Az FBI arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a Netflix legújabb, A Tinder-csaló című igaz történeten alapuló bűnügyi dokumentumfilmjéhez hasonló romantikus csalások nem csupán egyre gyakrabban fordulnak elő, hanem a fő célpont a kriptovaluták megszerzése lett, írja az Insider.
Vágólapra másolva!

Egy friss FBI jelentés szerint csak az Öböl-térségében – amely a San Francisco- és a San Pablo-öblöt körülölelő városi régiót jelöli Kalifornia északi részén, ennek déli területe a Szilícium-völgy, az USA ötödik legnépesebb városi régiója -

2021-ben 64 millió dollárt loptak el romantikus csalók,

ami majdnem kétszerese az előző évi 35 millió dollárnak. Így a kriptovaluta egyértelműen része ennek a növekedésnek.

A San Francisco-i FBI iroda nyomozói arra a következtetésre jutottak, hogy egyre nő az olyan csalások száma, amely során bűnözők magánszemélyeket vesznek rá arra, hogy kriptovaluta-befektetéseikhez anyagi támogatást nyújtsanak.

Ha kriptovaluta befektetésben gondolkozol, informálódj széleskörűen. Fotó / 123RF

Az eToro online bróker egy nemrégiben 2.000 felnőtt megkérdezésével készült felmérése szerint

minden harmadik amerikai azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel randizna olyasvalakivel, akinek társkereső profiljában szerepel a kriptovaluta.

A válaszadók 74 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jobban érdekelné egy második randi egy olyan személlyel, aki bitcoinban fizeti a számlát.

A kripto-románcos átverések elleni védekezést segítve az FBI néhány hasznos tanácsot is megosztott:

  • Soha ne küldjön pénzt, ne kereskedjen vagy fektessen be olyan személy tanácsa alapján, akivel kizárólag online találkozott.
  • Ne fedje fel aktuális pénzügyi helyzetét olyan személynek, akit nem ismer személyesen.
  • Ne adja meg banki adatait, társadalombiztosítási számát, adóazonosító jelét, személyi igazolványának vagy útlevelének másolatát, vagy bármilyen más érzékeny információt senkinek online vagy olyan webhelyen, amelyről nem tudja, hogy hiteles.
  • Ha egy online befektetési vagy kereskedési oldal hihetetlen nyereségi lehetőséget hirdet, akkor az nagy valószínűséggel az is - hihetetlen.
  • Legyen óvatos azokkal a személyekkel szemben, akik azt állítják, hogy exkluzív befektetési lehetőségekkel rendelkeznek, és sürgetik Önt, hogy gyorsan cselekedjen.