Joe Biden kormányának alakulása körül is a Soros-katonák bábáskodtak

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A (legalábbis névleg) Joe Biden által vezetett, 2021 januárjában hivatalba lépett amerikai kormány körül már annak megalakulásakor hemzsegtek a Soros Györgyhöz és szervezeteihez köthető emberek. Az Egyesült Államokban választások után, amennyiben új elnök kerül hivatalba, egy teljes csapat segíti a hatalomátvételt az adminisztrációban (ez az úgynevezett transition team). Biden átmenetet levezénylő csapatában nem meglepő módon számos olyan személy volt, akik Soros által támogatott szervezetekhez köthetőek - írja a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

Biden "ügynökségi felülvizsgálati csoportjai", amelyek az egyes kormányzati ügynökségek "működésének megértéséért felelős" személyek listáit tartalmazzák, voltak felelősek azért, hogy felkészítsék a megválasztott elnököt és a megválasztott alelnököt, Kamala Harrist arra, hogy az első naptól kezdve flottul menjen minden az adminisztrációban.

Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök egy korábbi fotón Forrás: V4NA

Soros katonái jól szerepeltek ezeken a listákon.

Sarah Cross, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi migrációs kezdeményezésének érdekvédelmi igazgatója volt, majd helyet kapott Biden külügyminisztériumi átmenetet elősegítő csapatában.

Cross jelenleg az USA Külügyminisztériumának Népesedési, Menekültügyi és Migrációs Hivatalának államtitkár-helyettese, aki a Menekülteket Befogadó Hivatalt és a Multilaterális Koordinációs és Külkapcsolati Hivatalt felügyeli. Michael Pan, a Nyílt Társadalom Alapítványok ügyvezető irodájának különleges tanácsadója az Egyesült Államok ENSZ-képviseletének csapatába került. Diane Thompson, aki "önálló vállalkozóként" szerepel, és a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Hivatal csapatának tagja, jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok Leadership in Government ösztöndíjasa volt.

Soros az előző választási ciklus alatt több mint 70 millió dollárt fordított a Biden jelöltségét támogató választási tevékenységre, ami több mint háromszorosa a 2016-os választási ciklusban elért 22 millió dolláros korábbi csúcsának, amivel akkor még Hillary Clintont támogatta.

Soros és a Democracy Alliance adományozói klub korábban szoros hozzáférést élveztek az Obama-kormányzathoz; egy Biden-kormányzat alatt ez a közeli kapcsolat minden valószínűség szerint visszatér(t).

Biden átmenetet elősegítő csapatának más tagjai olyan csoportoknak dolgoztak, amelyek jelentős támogatást kapnak a milliárdos spekulánstól. Sharon Burke és Viv Graubard mindketten a New America agytrösztnél dolgoztak, és csatlakoztak Biden védelmi és munkaügyi minisztériumának átmenetét segítő csapatához. Soros Nyílt Társadalom Alapítványai tavaly több mint 1 millió dollárt adtak a New Americának a szervezet nyilvánosságra hozott adatai szerint. Soros egyik fia, Jonathan Soros a New America igazgatótanácsának örökös (emeritus) tagja.

Biden csapatához tartozott még hat alkalmazott John Podesta Center for American Progress nevű szervezetéből, akik a Pénzügyminisztérium, a Federal Reserve, a Munkaügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Nemzetbiztonsági Tanács és az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselője Hivatalának a munkatársai.

Soros számos nyugati kormányt az ellenőrzése alatt tart az emberei révén Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Podesta korábban Barack Obama elnök tanácsadójaként dolgozott, aki mellett a kormányzat klímapolitikájának és kezdeményezéseinek koordinálásáért volt felelős. 2008-ban Obama elnök átmenetet elősegítő csapatának társvezetője volt. Podesta anno Bill Clinton elnök kabinetfőnöke volt a Fehér Házban 1998 és 2001 között.

Ő vezette Hillary Clinton 2016-os elnökválasztási kampányát is.2016 márciusában a WikiLeaks megszerezte John Podesta személyes elektronikus levelezésének egy jelentős részét. Ezekből kiderül többek között az is, hogy Soros meghívta magához egy hétvégére Southhamptonba vendégeskedni (feltehetően több alkalommal). Előfordult, hogy vacsorára invitálták a demokrata körökben befolyásos Podestát.

A Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjától(Center for Strategic and International Studies) három, a Roosevelt Intézettől pedig két személy kapott helyet Biden átmenetet lebonyolító csapatában. Mindkét szervezet a közelmúltban több százezer dollárt kapott a Soros-hálózathoz tartozó nonprofit szervezetektől.

A Biden-kormányzat környékén tehát már a kezdetektől fogva ott sürgölődnek Soros emberei, akik befolyással rendelkeznek a Demokrata Pártra, nem utolsó sorban azért, mert a milliárdos spekuláns jelentős összegekkel támogatja azt.