Úton van a segítség a kárpátaljai menekülteknek - videó

Ukrán válság 2022, ukrán, háború, Magyarország, menekültek, menekült, esztergom, egyház, katolikus
Esztergom, 2022. március 3. Kárpátaljai menekültek az esztergomi Boldog Ceferino Intézetben 2022. március 3-án. A plébániához tartozó közösségi épületben a Katolikus Karitász munkatársai látják el az orosz-ukrán háború elől menekülőket. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tíz kamionnyi adomány útja Kárpátaljára - erről tett közzé videót Magyarország Kormánya a Facebook-oldalán. A felvételen látható, ahogy úton van a segítség a kárpátaljai menekülteknek.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo korábban beszámolt, átcsoportosította forrásai egy részét a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága, és a pénzeket a kárpátaljai magyarság humanitárius megsegítésére fordítják - erről beszélt Potápi Árpád János a Magyar Nemzetnek. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár örömtelinek nevezte, hogy a testvértelepülések is összefognak a bajban.

Magyarország minden idők legnagyobb humanitárius akcióját indította el az ukrajnai menekültek és a Kárpátalján maradtak megsegítésére, emellett elindult a Híd Kárpátaljáért segélyakció is, amelyben már több mint félmilliárd forint adomány gyűlt össze, és folyamatosak a felajánlások is.