Jöhetnek a fülek a Windows 11 fájlkezelőjébe

microsoft windows 11
A Windows 11 legújabb előzetesében újból aktiválhatóvá váltak a Fájlkezelő fülei
Vágólapra másolva!
Öt éve már egyszer kísérletezett az ötlettel a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint a Windows 11 idén nyáron vagy ősszel érkező főverziója a múlt heti build 22567 jelzésű előzetessel funkcionálisan véglegessé vált, innentől kezdve a Microsoft illetékesei már csak kisebb reszeléseket és hibajavításokat végeznek rajta a következő hónapokban. Ha igaz a sejtés, akkor a helyzet egyáltalán nem akasztotta meg az operációs rendszer általános fejlesztését, a tesztelők szerdán megkapták a build 22572 jelzésű előzetest.

A Windows 11 legújabb előzetesében újból aktiválhatóvá váltak a Fájlkezelő fülei Forrás: Rafael Rivera / Twitter

A buildszámok közti csekély különbségből sejthetően az új előzetes nagy újdonságokat nem hozott, azonban véletlenül fény derült rá, hogy újból bekapcsolhatóvá vált benne a Fájlkezelő alkalmazás füles működése. Ez ugyanolyan, mint a böngészőkben a füles internetezés, a felhasználóknak nem kell számos példányt megnyitniuk a Fájlkezelőből, hogy a nagy munka közepette gyorsan elérjék a használni kívánt mappáikat.

A Microsoft öt évvel ezelőtt a Windows 10-ben rövid ideig tesztelte az akkor Sets névre keresztelt füles fájlkezelést, azonban érdemi indoklás nélkül kiszedte a funkciót a Fájlkezelőből, azóta pedig fel sem merült, hogy újból megpróbálkozna a funkció implementálásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!