Úgy éreztem magam, mint amikor a szüleim meghaltak

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Mariupol romok, megsemmisült épületek, templom
Mariupol, 2022. március 11. Az egyik templom maradványait fotózza egy ukrán katona megsemmisült épületek romjai között a délkelet-ukrajnai Mariupolban2022. március 10-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
„Bele sem merek gondolni abba, hogy nem tudunk visszamenni. Amikor megtudtam, hogy kitört a háború, folyamatosan remegett a testem és fáztam. Mintha kihúzták volna a talajt a lábam alól." - mondta Vass Magdolna, a beregszászi színház színésznője. Február 24-én hajnalban indult el a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai színház társulata, hogy Örkény István: Tóték című darabjával vendégszerepeljenek Tiszakécskén. Napközben érte őket a hír, hogy Ukrajnában kitört a háború. A színészeknek a Jászai Mari Színészház ajánlott szállást, amíg csak szükség van rá. A Nemzeti Színházban pedig folyamatosan játsszák a Tóték című előadást. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója pedig elkezdett velük próbálni, A helység kalapácsát rendezi nekik. Sin Edina, a Beregszászi Színház jótékonysági alapítványának igazgatója úgy fogalmazott: azt remélik, hogy minél hamarabb véget ér a háború, és hazamehetnek - nemcsak az otthonukba, hanem a színházukba is.
Vágólapra másolva!

Vági Barbara és Talán Csaba a beregszászi színház színészeivel forgatott, akik most új darabot próbálnak a Nemzeti Színházban Vidnyánszky Attila rendezésében, de megmutatták azt is, hogy a színészházban hogyan élnek. Nézze meg az Origó kisfilmjét.

(Címlapfotó: Ilovszky Béla, forrás: Nemzeti Színház)